H μωβ panna cotta που σας έδειξα τις προάλλες έκανε θραύση, οπότε επανέρχομαι με μια ακόμα ιταλική κρέμα panna cotta πιο νόστιμη και ακόμα πιο ομορφούλα!
Aυτή τη φορά, η πλούσια κρέμα πανακότας στη βάση έγινε αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, όπως την κάνουν παραδοσιακά στην Ιταλία και από πάνω πρόσθεσα μια στρώση με ζελέ από raspberries. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε ζελέ σε άλλο χρώμα, με ό,τι φρούτο θέλετε. Με τα χίλια ζόρια έπεισα μετά τον φωτογράφο μου να τη δοκιμάσει. Του φάνηκε τόσο όμορφη που δεν ήθελε να τη χαλάσει!!! Βέβαια, όταν αποφάσισε να τη φάει (αφού την έβγαλε 100 φωτογραφίες) την εξαφάνισε σε χρόνο dt. Φτιάξτε και σεις τη συνταγή και πείτε μου πως σας φάνηκε! 😊
Σας φιλώ,

Δίχρωμη panna cotta raspberry
Ingredients
Για το ζελέ:
- 500 γρ. κατεψυγμένα raspberries
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Για την πανακότα:
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 125 ml φρέσκο γάλα
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)
Instructions
Για το ζελέ:
- Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.
Για την πανακότα:
- Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr