,

Δίχρωμη panacotta raspberry

H μωβ panacotta που σας έδειξα τις προάλλες έκανε θραύση, οπότε επανέρχομαι με μια ακόμα ιταλική κρέμα panacotta πιο νόστιμη και ακόμα πιο ομορφούλα!12606868_10153250636401283_1291159034_n

Aυτή τη φορά, η πλούσια κρέμα πανακότας στη βάση έγινε αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, όπως την κάνουν παραδοσιακά στην Ιταλία και από πάνω πρόσθεσα μια στρώση με ζελέ από raspberries.  Εσείς μπορείτε να φτιάξετε ζελέ σε άλλο χρώμα, με ό. τι φρούτο θέλετε. Με τα χίλια ζόρια έπεισα μετά τον φωτογράφο μου να τη δοκιμάσει. Του φάνηκε τόσο όμορφη που δεν ήθελε να τη χαλάσει!!! Βέβαια, όταν αποφάσισε να τη φάει (αφού την έβγαλε 100 φωτογραφίες) την εξαφάνισε σε χρόνο dt. Φτιάξε και σεις τη συνταγή και πείτε μου πως σας φάνηκε 🙂 

Σας φιλώ,

MeliSoula 

dixromi-panakota-zele

YΛΙΚΑ

Για το ζελέ

500 γρ. κατεψυγμένα raspberries

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την πανακότα

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

125 ml φρέσκο γάλα

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

50 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές σούπας σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για το ζελέ: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.

Για την πανακότα: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ..Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο .

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of