ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ FASHION TIPS … Σταματήστε ότι κάνετε και αφιερώστε μισή ώρα για να φτιάξετε αυτή τη πανεύκολη τούρτα για να μην εμφανιστείτε στο ρεβεγιόν με άδεια χέρια. Με τη σούπερ συμμαχία IPATIA-MeliSoula θα εντυπωσιάσετε το βράδυ διπλά! Με αυτά που θα φορέσετε και με το πεντανόστιμο γλυκό που θα τους προσφέρετε 🙂


H ΜeliSoula προτείνει:
“Από χτες μετράμε όλοι αντίστροφα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ένα είναι το ερώτημα που τριγυρίζει στο μυαλό μας: “ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ”; Για να συζητήσουμε αυτό το… φλέγον ζήτημα, ήρθε χτες στο σπίτι μου η Ipatia, αγαπημένη μου φίλη και στυλίστρια. Και όσο αυτή μου έδινε συμβουλές για τα DO και τα DONTS του ρεβεγιόν, εγώ άλλα είχα στο μυαλό μου! Σκεφτόμουν τι γλυκό θα ετοιμάσω! Και βρήκα την τέλεια συνταγή!…”

Τούρτα Σοκολάτας με τρία συστατικά
Ingredients
Για τη γκανάζ σοκολάτας
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγο βούτυρο
- ζάχαρη
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
- 80 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. νερό
- 160 γρ. ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση φουντούκια
Επιπλέον
- ρούμι Εναλλακτικά: κονιάκ ή άλλο ποτό
Instructions
- Μια από τις βασικότερες συνταγές της ζαχαροπλαστικής τέχνης είναι η σάλτσα σοκολάτας (γκανάζ). Αν την φτιάξετε μια φορά, αποκλείεται να ξαναχρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας σκέτη λιωμένη σοκολάτα! Δείτε πόσο εύκολα φτιάχνετε εδώ.
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
- Αν θέλετε να τους καραμελώσετε μόνοι σας, να ξέρετε ότι η καραμέλα χρειάζεται προσοχή! Θα βάλετε 80 γρ. ζάχαρη με 40 γρ. νερό σε ένα βαθύ τηγάνι και θα την αφήσετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
- Με το που αρχίζει να αφρίζει, θα ρίξετε 160 γρ. ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φουντούκια) και θα ανακατεύετε συνεχώς, για να μην πήξει η καραμέλα.
- Όταν δείτε ότι έχουν ζαρώσει λίγο οι ξηροί καρποί και έχουν ανακατευτεί στη καραμέλα, τους βγάζετε σε ένα πιάτο και περιμένετε να κρυώσουν.
- Μετά σπάτε την ενιαία μάζα που θα σχηματιστεί σε κομματάκια και πασπαλίζετε την τούρτα σας.
Notes
ΤΙP: Για να παγώσει γρήγορα η τούρτα και να προλάβει να είναι έτοιμη το βραδάκι, για το ρεβεγιόν κάντε το εξής: Βάλτε την στη κατάψυξη για 2-3 ώρες, σε φόρμα παγωμένη και καλά βουτυρωμένη.
Η IPATIA προτείνει:
“Είμαι η Παττυ Μωυσιαδου και θα σας πω αυτά που προσπαθώ να μάθω από το πρωί στη ΜeliSoula… Άλλωστε, οι κανόνες του styling είναι η ειδικότητα μου! Στα 19 μου χρονιά βρέθηκα τυχαία στη Μυκονο να δουλεύω στον ξενοδοχειακό τομέα. Η αγάπη μου για το styling και τα ρούχα ήταν τόσο μεγάλη, που το 2009 αποφάσισα αντί να φύγω στο Μιλάνο για το master μου να ανοίξω την πρώτη μου boutique. Έτσι γεννήθηκε το IPATIA, στη Xώρα της Μυκόνου…And the rest is history! Για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πρέπει ό,τι και να βάλετε να έχετε στο νου σας τα εξής:
Do
1) Η καλύτερη δικαιολογία για να βάλετε παγέτα! Κανεις δεν θα σας πει υπερβολική!
2) Το βελούδο εχει κανει δυναμικό comeback! Ανασυρτε το απο τις ντουλάπες σας!
3) Συνδυάστε δαντέλα με δέρμα. Ειναι πολυ σεξυ και ακαταμάχητος συνδυασμός!
4) Φορέστε ψηλοτάκουνα που μπορείτε να τα υποστηρίξετε!
5) Κατι σε κόκκινο επιβάλλεται! Χείλη, νυχια η φόρεμα! Η και όλα μαζί, γιατι όχι!
Don’t
1) Οταν φοράτε ενα φόρεμα ανοιχτό στο επάνω μέρος( λεπτή τιράντα η στράπλες) προτιμήστε να εχετε τα πόδια σας γυμνά.
2) Εάν πρόκειται να φορέσετε καλσόν στο χρωμα του ποδιού απλα μην φορέσετε καθολου!
3) Μην το παρακάνετε με το μακιγιάζ. Όχι γκλιτερ, όχι πανω απο μια γυαλάδα , όχι στρας!
4) Νυχια: τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες μπορείτε να τις εκφράσετε διαφορετικά!
5) Μαλλιά: όχι πια ξάσιμο! Το κρεπάρισμα ειναι ξεπερασμένο…”
Φτιάξτε την τούρτα, βάλτε τα καλά σας και καλή διασκέδαση! Ευχές για Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2016!
Η Ipatia φοράει φόρεμα Karen Millen και η MeliSoula φοράει RedValentino. Και τα δυο μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα IPATIA.
Φωτογραφίες: Υοumedia
#Enjoy and follow Meli Soula
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube:
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις ,εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.