Η πιο νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα για την Γιορτή του Πάτερα.! Daddy’s Cake:(video-συνταγή )

Daddy’s Cake: Η πιο νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή σοκολατένια τούρτα με κρέμα τυριού και φρούτα!Γιορτή του Πάτερα 

Όλοι ξέρουν τη γιορτή της μητέρας αλλά πόσοι θυμούνται τη γιορτή του πατέρα; Η Γιορτή του πατέρα είναι η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει…
Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ – και αυτό είναι το απόλυτο Daddy’s Cake –  Μια ανάλαφρη, δροσερή, φρουτένια, ελαφρώς γλυκιά γεύση από παράδεισο για την γιορτή του μπαμπά! Γιορτή του Πάτερα.

Πάρε τον μπαμπά σου, πες του Χρόνια Πολλά και πόσο τον αγαπάς!
Δεν το συνηθίζουμε, κι όμως είναι απαραίτητο 

Daddy’s Cake

Ingredients

  • 3 φλ. αλεύρι 450 γρ.
  • 3 φλ. ζάχαρη 500 γρ.
  • 1 ½ φλ. κακάο 160 γρ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ φλ. σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι
  • 1 ½ φλ. νερό βραστό

Γέμιση και διακόσμηση:

  • 2 κούπες μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • 1 ½ κούπα φρέσκα μούρα
  • 400 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες

Instructions

Για 3 πανεσπάνια χοντρά:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι, μπέικιν).
  • Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι και στο γάλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά (σπορέλαιο, βανίλια, αυγά, ζάχαρη), έπειτα προσθέτουμε το γάλα (με το ξύδι και τη σόδα).
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας με ένα σύρμα και μετά προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια στρόγγυλα (23 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς αντιστάσεις για 20-25 λεπτά το κάθε παντεσπάνι ή για 45 λεπτά αν βάλουμε όλο μαζί το μείγμα σε ένα ταψί.

Για τη γέμιση:

  • Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
    Έπειτα προσθέτουμε το μασκαρπόνε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και κρεμώδες γλάσο.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Σε μια πιατέλα τοποθετούμε 1 από τα παντεσπάνια.
    Έπειτα γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ με το γλάσο μασκαρπόνε και κάνουμε ένα κύκλο περιμετρικά στις άκρες του παντεσπανιού μόνο (δημιουργούμε δηλαδή έναν κύκλο).
    Μετά γεμίζουμε με μαρμελάδα φρούτα του δάσους (μέσα στον κύκλο που φτιάξαμε) και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα με κρέμα.
  • Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι από πάνω και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία όπως το 1ο μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια.
  • Καλύπτουμε περιμετρικά με την κρέμα που μας έχει μείνει. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα μούρα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
    Είναι έτοιμη!!
    Γιορτή του Πάτερα.

Video

Course: Dessert
Keyword: Cake

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close