Θυμάστε την Βασιλική; Επέστρεψε για να ετοιμάσουμε γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη με φρούτα! Εύκολο γλυκό και δροσερό, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που διανύουμε.
Βρείτε κι άλλες συνταγές με γιαούρτι εδώ!
Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Τρία υλικά που θα χρειαστείς για το γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη:
- 800 γρ. κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
- 200 γρ. ζελέ ανανά (2 φάκελα)
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
Instructions
- Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια, και τα ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
Για το σερβίρισμα:
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τη μεμβράνη που καλύψαμε το γλυκό.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε όλη τη μεμβράνη.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Video
Notes
Tips:
- Για να κάνουμε το γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).
- Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr