Αχλαδάκια! Τόσο νόστιμα και δροσερά!Το ήξερες ότι η Ελλάδα έχει την 6η θέση στην Ευρώπη στην παραγωγή αχλαδιών με 140,000 τόνους ετησίως; Τα αχλάδια μαζεύονται πριν ωριμάσουν καλά αλλά σε τέτοιο στάδιο ώστε στη συνέχεια η ωρίμανση να γίνει χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και το χρώμα τους. Φυσικά τα τρως σαν σνακ στη δουλειά ή όταν θέλεις κάτι νόστιμο χωρίς θερμίδες αλλά απλά σκέψου πόσα άλλα πράγματα μπορούν να γίνουν!
Τρώγονται νωπά, γίνονται κομπόστες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, γίνονται μαρμελάδες. Περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φώσφορο και κάλιο.
Μήπως να φτιάξουμε λοιπόν μια αχλαδόπιτα εύκολη και νηστίσιμη για να τα τιμήσουμε τώρα που ήρθε η άνοιξη;
Αχλαδόπιτα Νηστίσιμη
Ingredients
- 6 αχλάδια
- 1 ½ κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ½ φλ. καρύδια χοντρά
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
Instructions
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν υγροποιηθεί και καραμελώσει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενό της σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια το σπορέλαιο, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον γδάρτη. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μπαχαρικά και το baking powder.
- Προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά απαλά με μια σπάτουλα, ίσα ίσα για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα καρύδια στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μυρωδάτο μίγμα μας. Αν θέλουμε βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη, έτσι όπως είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη να παγώσει. Μετά ρίχνουμε το μείγμα. Θα δείτε ότι θα ξεφορμάρετε 100 φορές πιο εύκολα από ότι συνήθως!
- Ψήνουμε στους 180° βαθμούς Κελσίου (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για 25 λεπτά. Είναι σημαντικό τα πρώτα 15 λεπτά να μην ανοίξουμε το φούρνο, ούτε από περιέργεια, γιατί το κέικ δε θα φουσκώσει ποτέ!Για να καταλάβουμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι η μηλόπιτα έχει ψηθεί.
- Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε τη αχλαδόπιτα να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο της αχνής ζάχαρης.
Video
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr