Δημήτρης Παπαδόπουλος, αρτοποιός από… κούνια!

«Η αρτοποιία δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά είναι όμως η πιο ευλογημένη», μας αναφέρει ο αρτοποιός 

Εκείνος της διαφήμισης μετράει 40, εσύ, πόσα χρόνια φούρναρης;

Μεγάλωσα πραγματικά μέσα στον φούρνο από παιδί 6 χρονών σε κάθε ευκαιρία βρισκόμουν μέσα στο εργαστήριo! Μετά την αποφοίτηση μου από το τμήμα τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας δεν έχω λείψει ούτε 1 ημέρα από το αρτοποιείο.

Πως είναι η καθημερινότητα ενός επαγγελματία που το «πρωί» του είναι στις 2 την νύχτα;

Μαθαίνεις να προλαβαίνεις το ξυπνητήρι, να ξεκινάς πρώτος από όλους την μέρα, να δουλεύεις για να προσφέρεις… η αρτοποιία δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά είναι όμως η πιο ευλογημένη!

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Όταν ο πατέρας μου ξεκίνησε το δικό μας αρτοποιείο ήμουν 6 χρονών… αγάπησα πραγματικά αυτήν την τέχνη από όσα έβλεπα… Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι απλά μια απόφαση. Πήρα αυτήν την απόφαση όταν ακόμα ήμουν παιδί.

Παρασκευή ή πώληση; Προτιμάς να δημιουργείς ή την επαφή με τον κόσμο;

Παρασκευή-δημιουργία-παραγωγή!!!!
Μου αρέσει μέσα από το εργαστήριο να κάνω τους ανθρώπους που με στηρίζουν χαρούμενους!

Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το πιο νόστιμο προϊόν που υπάρχει στο μαγαζί σας;

Αυτό είναι υποκειμενικό και μπορεί να το απαντήσει μόνο ο κόσμος… το σίγουρο είναι πως προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος γιατί ο κόσμος μας στηρίζει πραγματικά εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια!

 

Παραδοσιακό ψωμί ή νεωτερισμοί στις γεύσεις;

Παράδοση και καινοτομίες αποτελούν έναν αρμονικό συνδυασμό. Φυσικά κοιτάμε μπροστά γιατί ο κλάδος των τροφίμων εξελίσσεται καθημερινά, χωρίς όμως να χάνουμε την ταυτότητα του ελληνικού παραδοσιακού φούρνου.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πολλοί συνάνθρωποί μας δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και ψωμί. Τι πιστεύεις για το θεσμό «ψωμί σε αναμονή». Έχει απήχηση;

Εδώ και 4 περίπου χρόνια που ασχολούμαι με τα διοικητικά του σωματείου αρτοποιών Πτολεμαΐδας, μια από τις πρώτες μας κινήσεις ήταν να θεσπίσουμε το θεσμό ‘’ψωμί σε αναμονή’’ σε όλα τα αρτοποιεία της πόλης μας και είμαστε χαρούμενοι για την ανταπόκριση που είχε. Παράλληλα, βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερο, φιλανθρωπικούς συλλόγους και εκκλησίες… κανείς δεν έγινε φτωχός δίνοντας και πιστέψτε με όλοι οι φούρνοι βοηθάνε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Όταν ήσουν μικρός έτρωγες ψωμί και…

Ψωμί ψημένο στην σόμπα του χωριού και από πάνω ζεστό λιωμένο βούτυρο και αλάτι…παιδική και αξέχαστη γεύση!

Πες μας ένα μυστικό που κρύβει «το εργαστήρι του αρτοποιού».

Αγάπη-αφοσίωση-μεράκι και πιστεύω πως για να επιλέξει κάποιος να κάνει αυτήν την δουλεία είναι απαραίτητο να έχει στο εργαστήριο του αυτά τα 3 συστατικά!

Και μια γευστική και υγιεινή ιδέα για πρωινό.

Με μια λέξη: ΚΟΥΛΟΥΡΙ!
Δεν υπάρχει πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ και φυσικά η ποικιλία είναι πλέον τόσο μεγάλη που σου δίνει την δυνατότητα να επιλέγεις κάθε μέρα και διαφορετικό ανάμεσα από κουλούρι Θεσσαλονίκης, κασεροκούλουρο, σταφιδοκούλουρο, ολικής, πολύσπορο, ελαιοκούλορο

 

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας φιλοξένησε στο οικογενειακό αρτοποιείο που βρίσκεται Σολωμού 1 στην Πτολεμαΐδα και μαζί φτιάξαμε ένα πεντανόστιμο και εύκολο λαδόψωμο.

Αν θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς δεν μένει παρά να παρακολουθήσετε το βίντεο μας.!

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close