Αραβική Muhallebia με κυβάκια ροδόνερο και τραγανό μπισκότο από φυστίκι Αιγίνης

To αφιέρωμα του pastry blog στον Άγιο Βαλεντίνο ξεκινάει σήμερα!  Έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα και ποδαρικό μας κάνει ο διάσημος Έλληνας σεφ Δόξης Μπεκρής. Από την Κένυα, που βρίσκεται ως group executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Fairmont Hotels and Resorts, μας έστειλε μια εντυπωσιακή συνταγή για ένα τυπικό αραβικό επιδόρπιο.

Η ΜeliSoula λέει:“Το μαλεμπί ή μουχαλεμπί είναι ένα εύκολο παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό, που το φτιάχνουν ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Δόξης Μπεκρής το πήγε σε άλλο επίπεδο και το μεταμόρφωσε σε ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για του Αγίου Βαλεντίνου!
Ευχαριστούμε σεφ :)”

Σας φιλώ,

MeliSoula

Αραβική Muhallebia με κυβάκια ροδόνερο και τραγανό μπισκότο από φυστίκι Αιγίνης

Από τον Δόξη Μπεκρή

Ingredients

Για τη muhallebia (μουχαλεμπί):

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 25 γρ. corn flour
  • 10 ml ροδόνερο

Για τους κύβους ροδόνερου:

  • 100 ml ροδόνερο
  • 400 ml νερό
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 6 γρ. αγάρ-αγάρ σε σκόνη
  • 3 γρ. εσάνς τριαντάφυλλο

Για το μπισκότο με φιστίκι Αιγίνης:

  • 180 γρ. ασπράδι αυγού
  • 180 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 90 γρ. βούτυρο ανάλατο

Instructions

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο και περιμένουμε μέχρι να πάρουν μια πρωτη βράση.
  • Μετά, ρίχνουμε το corn flour που έχουμε ήδη ανακατέψει με νερό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τους κύβους ροδόνερου:

  • Σε ένα κατσαρολάκι πάλι, ρίχνουμε ανθόνερο, ζάχαρη, αγάρ-αγάρ σε σκόνη, νερο και εσάνς τριαντάφυλλο.
  • Όταν πάρουν μια βράση, ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και παγώνουμε στη κατάψυξη.
  • Όταν παγώσει το μίγμα, το κόβουμε σε κυβάκια.

Έπειτα φτιάχνουμε το διακοσμητικό (και φαγώσιμο!) μπισκότο από φιστίκια Αιγίνης:

  • Χρειαζόμαστε ζάχαρη άχνη, ζάχαρη κανονική, ασπράδι αυγού, αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης και λίγο βούτυρο. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε με τη σπάτουλα το μίγμα σε μια λαδόκολλα ή ακόμα καλύτερα το απλώνουμε σε ένα φύλλο ζελατίνης σιλ πατ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° βαθμούς, για λίγο, μέχρι να έχουμε κριτσανιστά, όμορφα μπισκότα.

Notes

Η MeliSoula λέει: “Το αγάρ-αγάρ είναι ένα φυτικό πηκτικό μέσο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, ως εναλλακτικό της ζωικής ζελατίνης.” 
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Muhallebia, Κρέμες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close