, , ,

Ανακαλύψτε το κρασί της Λήμνου μέσα από την οινοτουριστική υπηρεσία Lemnos Wine Trails

Το Lemnos Wine Trails, δηλαδή τα μονοπάτια του κρασιού στη Λήμνο, είναι μια νέα υπηρεσία οινοτουρισμού, η οποία θα είναι διαθέσιμη από φέτος το καλοκαίρι για τους επισκέπτες στη Λήμνο που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον αμπελώνα και να γευτούν τα κρασιά  του νησιού μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις και γευσιγνωσίες.

lemnos-wine-trails (4)
lemnos-wine-trails (6)

Μέσα από την ιστοσελίδα www.lemnoswinetrails.gr, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη στη Λήμνο να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για τον αμπελώνα, τις τοπικές ποικιλίες, τα οινοποιεία κ.ά., αλλά και να αγοράσει είτε στοχευμένες γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιού είτε οργανωμένες επισκέψεις στα οινοποιεία του νησιού.

LWT_1

Στόχος του Lemnos Wine Trails, είναι η γνωριμία του επισκέπτη με το κρασί της Λήμνου, μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της αμπελουργικής παράδοσης, των τοπικών ποικιλιών και των οινοποιείων της, γευσιγνωσίες κρασιών με ενδιαφέροντες γαστρονομικούς συνδυασμούς, επισκέψεις σε οινοποιεία, κ.ά. Παράλληλα, μέσω του Lemnos Wine Trails γίνεται προσπάθεια ώστε να αποτελέσει το κρασί αφορμή για τον επισκέπτη να γνωρίσει και άλλες διαστάσεις του νησιού που το καθιστούν μοναδικό: την ποικιλία των αγροτικών προϊόντων που παράγει σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, το μοναδικό τοπίο της με τους αμπελώνες και όχι μόνο, το πολύ ενδιαφέρον ιστορικό της παρελθόν, καθώς και τη σύγχρονη πολιτιστική της πραγματικότητα.

LWT_EKΤην ιδέα για το εγχείρημα του Lemnos Wine Trails είχε η Ελευθερία Κωνσταντάρα, η οποία μεγάλωσε στη Λήμνο και, παράλληλα με τις σπουδές της και τη δραστηριότητά της στο χώρο του πολιτισμού (πολιτιστική διαχείριση, αρχαιολογία) και της επικοινωνίας άρχισε να ασχολείται ως οινόφιλη με το κρασί. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια αμπελουργίας και γευσιγνωσίας κρασιού αλλά και ταξίδεψε σε άλλες οινοτουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Με την πεποίθηση ότι η Λήμνος διαθέτει σπουδαία οινοπαραγωγική παράδοση ήδη από τους αρχαίους χρόνους, ενδιαφέρουσα γαστρονομία και σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, αποφάσισε να συνδυάσει τις γνώσεις της και να δημιουργήσει το Lemnos Wine Trails φιλοδοξώντας να αποτελέσει και η Λήμνος αξιόλογο οινοτουριστικό προορισμό.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.lemnoswinetrails.gr

info@lemnoswinetrails.gr

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of