,

Tuna balls: αφράτα κεφτεδάκια με τόνο

Καθώς πλησιάζουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, το κρέας λείπει όλο και περισσότερο από τη διατροφή μας! Έτσι, ετοίμασα μαζί με τον Ιερεμία Αμβροσιάδη ένα ξεχωριστό πιάτο: αφράτα κεφτεδάκια με τόνο!

 Υλικά:

  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Μουστάρδα Dijon

  • Moυστάρδα κανονική
  • Αλάτιπιπέρι
  • Τριμμένο τζίντζερ

Για το κουρκούτι:

  • 1 μπύρα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Η πιπεριά Φλωρίνης θα δώσει την γλυκάδα που χρειαζόμαστε για τους κεφτέδες μας ενώ το φρέσκο κρεμμυδάκι και ο μαϊντανός θα προσθέσουν δροσιά και φρεσκάδα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τζίντζερ, έτσι για να «τσιμπάει» λίγο στη γεύση. Το τζίντζερ ταιριάζει πολύ με το ψάρι. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο σκορδάκι.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε και τον τόνο. Αφήνουμε στην άκρη το μίγμα για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι μια μπύρα και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι. Ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα. Ενσωματώνουμε το κουρκούτι στο μπολ με τον τόνο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά.

Με δυο κουτάλια φτιάχνουμε μακρόστενα κεφτεδάκια (μπορείτε να βάλετε και χέρι, δεν είναι κακό!). Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια τόνου πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας. Βουτάμε ένα κουτάλι σε δροσερό κρύο γιαούρτι και «ζωγραφίζουμε» μέσα στο πιάτο! Προσθέτουμε τα ζεστά κεφτεδάκια τόνου και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη!

TIP: Αν κάνετε νηστεία, έρχεται η Κυριακή των Βαίων, μια από τις ελάχιστες ημέρες μέσα στη Σαρακοστή που τρώμε ψάρι ?

Δείτε εδώ τη συνταγή βήμα – βήμα:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of