Οδηγός sushi: εδώ θα τα μάθεις όλα

Τα περισσότερα εστιατόρια σούσι στην Ελλάδα προσφέρουν πάνω – κάτω τα γνωστά είδη: maki, inside-out, sashimi και nigiri. Τι περιλαμβάνει το καθένα από αυτά τα είδη όμως, ώστε να ξέρεις τι να παραγγείλεις;

Μaki

damalas_suchi_project_logo-24

Είναι το σούσι όπως το έχεις στο μυαλό σου: ένα μικρό κομμάτι ωμού ψαριού μέσα σε ρύζι το οποίο τυλίγεται μέσα σε φύκι- το οποίο είναι ειδικό φύκι που ονομάζεται nori. Το ρύζι είναι διαφορετικό από το δικό μας, πιο κολλώδες και ξινό και μαζί με την ποιότητα του ψαριού είναι αυτό που αν γίνει όπως πρέπει απογειώνει την γεύση. Ανάλογα την συνταγή, υπάρχουν πολλά πιάτα maki sushi. Αμέτρητα για την ακρίβεια και μπορεί να έχουν μέσα από αβοκάντο και κρεμμύδι μέχρι σχινόπρασο και μαρμελάδα.

Inside-Out 

damalas_suchi_project_logo-12

Εδώ το ρύζι γίνεται πιο αισθητό στον ουρανισκό καθώς, το ρύζι βρίσκεται έξω από το φύκι!

Nigiri

damalas_suchi_project_logo-13

Το nigiri είναι πιο «απλοποιημένο»: εδώ σερβίρεται σκέτο το ωμό φιλέτο ψαριού πάνω σε μια παστωμένη μικρή μπάλα ρυζιού.

Sashimi

damalas_suchi_project_logo-28

Το sashimi είναι ένα μικρό κομμάτι ωμού ψαριού, χωρίς κάποιο «συνοδευτικό», αλλά μαριναρισμένο με διάφορα μυρωδικά. Αρκετοί πιστεύουν πως δεν είναι όντως ένα είδος sushi, καθώς το sushi οφείλει να έχει ρύζι! Στη φωτογραφία βλέπετε και μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή!

Gunkan

damalas_suchi_project_logo-20

Η ουσιαστική διαφορά από το maki είναι πως από πάνω προστίθεται το γιαπωνέζικο χαβιάρι – μικρές στρόγγυλες μπιλίτσες, που προσθέτουν έξτρα νοστιμιά!

Για το τέλος

Πώς όμως θα φας το σούσι σωστά αν δε μάθεις να χρησιμοποιείς τα chopsticks; Πάρε, λοιπόν, ένα πλήρως ενημερωτικό βίντεο:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of