,

Σούπα με γλυκοπατάτα, κόκκινη φακή και καρύδα

Μια ιδιαίτερη συνταγή έρχεται να προστεθεί στο αφιέρωμα μας για τις σούπες. Αν, λοιπόν, σας αρέσει να κάνετε τη διαφορά στο τραπέζι σας, επιλέξετε σούπα με γλυκοπατάτα, κόκκινη φακή και καρύδα!

Υλικά

  • 750gr γλυκοπατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο κόλιναδρο
  • μισό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
  • 1 λτ. ζωμό λαχανικών ή κότας

  • 125 γρ κόκκινες φακές
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο ginger
  • Ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 chili
  • 1 κουτάκι (400 ml) γάλα καρύδας 

Εκτέλεση:

Με το τιρμπουσόν ανοίγουμε 3 τρύπες στην κορυδή της καρύδας και βγάζουμε τον χυμό που έχει μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καθαρίστε και κόψτε σε κομμάτια τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμύδια.

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ομοιόμορφα και πασπαλίστε με τα σπόρια του κόλιανδρου, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Περιχύστε με λάδι, ανακατέψτε και ψήστε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδο και κόψτε το τσίλι. Κόψτε τα τρυφερά φύλλα του μαϊντανού και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια.

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά με λίγο λάδι. Σοτάρετε το σκόρδο, το τσίλι, tα κοτσάνια του μαϊντανού και τις 2 κουταλιές ginger για λίγο. Προσθέτουμε τη φακή, τη δουλεύουμε και προσθέτουμε το φυσικό χυμό καρύδας, το γάλα καρύδας και το ζωμό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η φακή.

Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες και τα κρεμμύδια, προσεκτικά βάλτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα φύλλα του μαϊντανού και στη συνέχεια περάστε τη σούπα στο blender μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή ή περάστε τη με ραβδομπλέντερ αν έχετε.

Στίψτε λίγο lime για τη γεύση και προσθέστε λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο. Τρίβουμε φρέσκια καρύδα κατά προτίμηση. Σερβίρουμε με λίγα κρουτόν και προσθέτοντας γάλα καρύδας.

Δείτε όλη τη συνταγή εδώ step by step: 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of