,

Σούπα με τορτελίνια, βαλεριάνα και προσούτο

Η τελευταία σούπα που μου έφτιαξε ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης συνδυάζει μερικά από τα πιο αγαπημένα μου φαηγητά: τορτελίνια, βαλεριάνα και προσούτο! Πάμε να δούμε τη συνταγή…

Υλικά:

  • 1 lt ζωμό κότας
  • 2 δάφνες
  • 200gr τορτελίνια

  • 50gr αρακά
  • 1 πακετάκι βαλεριάνα
  • Chilly marmalade ή τσίλι με πιπεριές Φλωρίνης από την Πυλιακή Γη
  • 1 πακέτο Προσουτο

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ζωμό με τα φύλλα της δάφνης.

Μόλις έρθει σε βρασμό βάζουμε τα ραβιόλια και κοιτάμε το χρόνο που μας έχει δώσει ο παρασκευαστής. 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ραβιόλια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον αρακά.

Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα βαλεριάνας.

Αφήνουμε να μαλακώσουν μέσα στη σούπα. Προαιρετικά σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το chilly marmalade (ή τσίλι με πιπεριές Φλωρίνης από την Πυλιακή Γη) και ανακατεύουμε, αλλιώς το αφήνουμε να γαρνίρει ο καθένας τη σούπα του ξεχωριστά.

Όσο περιμένουμε να βράσει ο ζωμός, απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, στρώνουμε τις φέτες του προσούτο και ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανό.

Γαρνίρουμε στο τέλος με τις φέτες προσούτο που ψήσαμε, είτε ολόκληρες, είτε κομματάκια μέσα στη σούπα.

Δείτε τη συνταγή step by step εδώ:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of