,

Σοκολατένια cupcakes με γλάσο πραλίνας (συνταγή)

Πέρσι τέτοια εποχή είχα δώσει μια συνέντευξη για το περιοδικό Vantage  και μου είχαν ζητήσει μια εύκολη συνταγή για cupcakes! Συνήθως δεν αποκαλύπτω τα μυστικά μου αλλά τους έδωσα μια από την αγαπημένη μου: Σοκολατένια cupcakes με γλάσο πραλίνας!!! Τα θυμήθηκα σήμερα, αυτά τα μικρά βελούδινα σοκογλυκάκια, γιατί μια φίλη μου μου ζήτησε την συνταγή….Ορίστε λοιπόν! Μου άνοιξε ήδη η όρεξη…

Σοκολατένια cupcakes με γλάσο πραλίνας!

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και θα συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας, καθώς αφήνει μια βελούδινη και ευχάριστη σοκολατένια γεύση στον ουρανίσκο.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
• 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
• 200 ml. νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
• 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο πραλίνας:
• 200 γρ πραλίνα (nutella-merenda )
• 200 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα σαν κρέμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
3. Μέσα σε ένα μπόλ με νερό διαλύουμε τον καφέ, έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να διαλυθούν τα μπαλάκια και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο .Αφού το κάνουμε, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της ζύμης και χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο.
4. Κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε μέσα όλο το αλεύρι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα.
5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μικρές όπου μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ. Προσοχή , δε τις γεμίζουμε μέχρι επάνω γιατί φουσκώνει το μείγμα, βάζουμε μέχρι τη μέση 6. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω αντίσταση στη προτελευταία σκάλα του φούρνου, για 20’-25’
6. Τ” αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα γκλασάρουμε.
7. Για το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα.
8. Στη συνέχεια βάζουμε τη πραλίνα και χτυπάμε.
9. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τα cupcake το τοποθετούμε στην επιφάνεια τους είτε με κορνέ ή με ένα κουτάλι.

Tips…
• Κάθε είκοσι λεπτά να ελέγχετε τα cupcake με ένα μαχαίρι , αν βγεί στεγνό τότε είναι έτοιμα, αν είναι λίγο υγρό τότε τα ψήνουμε για 5 λεπτάκια ακόμα, όχι παραπάνω.
• Αν δεν είστε φαν του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτο κακάο, που του πάει εξίσου.
• Αν γεμίσετε τα cupcakes με μείγμα μέχρι τη μέση θα σας βγουν γύρω στα 14-16 τεμάχια.

 

*Η Meli Soula, κατά κόσμον Μελίνα Χατζηπαντελή, είναι ζαχαροτέχνης και ζει στην Πτολεμαΐδα. Οι φίλοι της, δεν τρώνε τα γλυκά της. Τα θεωρούν έργα τέχνης και προτιμούν να τα κοιτάζουν. Η καλλιτεχνική της φύση ξεσπάει καθημερινά πάνω σε εντυπωσιακά γλυκίσματα. Θεωρεί, επίσης, πως καμία μέρα δε θεωρείται χαμένη, αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου, ένα cake, ένα πινέλο και μπόλικη ζαχαρόπαστα!

 

Δείτε και μια άλλη τέλεια συνταγή για Nηστίσιμο cupcake με καρότο και μήλο

 

Σας φιλώ,

ΜeliSoula

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of