,

Sachertorte με μαρμελάδα πορτοκάλι

Μπορεί αυτό το ιδιαίτερο και γευστικότατο γλυκό να φτιάχνεται κανονικά με μαρμελάδα βερίκοκο, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό! Χρησιμοποιήσα μαρμελάδα πορτοκάλι Born in Greece δίνοντας μια διαφορετική γεύση και νότα σε αυτή τη sachetorte! Δοκιμάστε το!

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

170 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

8 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους

1 πρέζα αλάτι

200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Για το γλάσο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη]

50 γρ. βιτάμ

1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί και παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°  στον αέρα. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 25 εκ. με αντικολλητικό χαρτί που το κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια. Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι ώστε να σφίξει η μαρμελάδα και το παντεσπάνι.

Tip: Μπορείτε να σιροπιάσετε [βράζετε 70 γρ. ζάχαρη και 70 γρ.  νερό για 1΄ ακριβώς] το κέικ σας, πριν βάλετε τη μαρμελάδα, τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι από σουβλάκι και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία με τη μαρμελάδα.

Για την επικάλυψη: Βάζουμε τη σοκολάτα κομματιασμένη σε μπολ. Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1-2΄, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βιτάμ και το ρούμι και ανακατεύουμε ξανά. Περιχύνουμε από το κέντρο σιγά σιγά τη μισή επικάλυψη, αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθεί και ρίχνουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη. Στρώνουμε με μαχαίρι την επικάλυψη γύρω γύρω και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Kόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι ελαφρά την κρέμα και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα συνέχεια, μέχρι να λυώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα (αν δεν λυώνει εύκολα, τοποθετούμε το δοχείο πάνω από νερό που βράζει -μπαιν μαρί- ώστε να ζεσταθεί). Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά και, όσο είναι χλιαρή, την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Με τη βοήθεια της σπάτουλας, καλύπτουμε με προσοχή και τα πλάγια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα, το αφήνουμε 1/2 ώρα εκτός ψυγείου. Το συνοδεύουμε με σαντιγύ.

Περισσότερες συνταγές με μαρμελάδες Born in Greeece εδώ

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of