,

Γρανίτα με lime και πεπόνι (συνταγή από τον σεφ Σταμάτη Τσίλια)

Σήμερα είναι Παρασκευή! Αν θες να αποφύγεις το αλκοόλ και προτιμάς κάτι δροσιστικό που να μην είναι smoothie, ούτε παγωτό, εμείς σου έχουμε την απόλυτη και ενδιάμεση λύση! Δηλαδή όχι ακριβώς εμείς, αλλά ο Σταμάτης Τσίλιας! Γρανίτα με lime και πεπόνι!

Υλικά:

500γρ. πεπόνι καθαρισμένο

Χυμό από ενα λάιμ

50γρ μέλι

15γρ γλυκόζη

30γρ ζάχαρη 

Ξύσμα από ενα λάιμ

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το βάζουμε να παγώσει πολύ καλά στην κατάψυξη. Όταν είναι αρκετά παγωμένο το κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ και το ξανα παγώνουμε. Το ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και ξύσμα λάιμ.

Αν θέλουμε,  μπορούμε να το μοιράσουμε σε φορμάκια για γρανίτες.


stamatis-tsilias (1)O Σταμάτης Τσίλιας μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Σάμο. Η γιαγιά του ήταν από τη Πόλη. γι΄αυτό λατρεύει τη πολίτικη κουζίνα. Σπούδασε Chef De Cuisine στο NCFE College της Αγγλίας και έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια της χώρας. Βραβεύτηκε για το έργο του από την διεθνή γαστρονομική κοινότητα Chaîne des Rôtisseur. Ένα από τα project για τα οποία καμαρώνει είναι η δημιουργία του βραβευμένου ελληνικού εστιατορίου «Μολών Λαβέ» στη Μόσχα. Δηλώνει χαρλεάς και λάτρης των τατού. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ως head chef στο εστιατόριο El Jiron. Είναι επίσης Director of Culinary & Food Stage Coordinator στις Ημέρες Γαστρονομίας που διοργανώνει η εταιρία Reason To.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of