, ,

Νηστίσιμες Πένες με μπρόκολο, τόνο και λιαστή ντομάτα

Μία νόστιμη αλμυρή συνταγή από τον Γιάννη Γιαννίτσα.

Υλικά:

Ελαιόλαδο
1 Μεσαίο Μπρόκολο
5 Λιαστές Ντομάτες
6-7 Ελιές
Λίγο Αγγουράκι τουρσί
1 κρεμμύδι ξερό
2 τεμ. τόνος σε νερό
1 πακέτο πένες ή ριγγατόνι
Αλάτι/πιπέρι
Μαϊντανός
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και αλάτι στο νερό. Όταν το νερό κοχλάσει βάζουμε τα μπρόκολα σε φουντάκια μπουκίτσες να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια στο ίδιο νερό και αφού απομακρύνουμε τα μπρόκολα με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σε σημείο που να είναι έτοιμα μιας και δεν θα μαγειρευτούν σε έξτρα σάλτσα!

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μισό ελαιόλαδο και μισό από το λάδι της λιαστής ντομάτας. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (μισοφέγγαρα) και τις λιαστές κομμένες σε λωρίδες! Καθαρίζουμε τα φιλετάκια ελιάς από το κουκούτσι (υπάρχουν και καθαρισμένες ροδέλες) και σοτάρουμε μαζί

Ρίχνουμε το αγγουράκι τουρσί να ζεσταθεί και αφού όλα τα όξινα προϊόντα βγάλουν τη γεύση τους στο λάδι ρίχνουμε τα μπρόκολα. Σοτάρουμε να πάρουν γεύση και σβήνουμε με λίγο ούζο η τσίπουρο με γλυκάνισο. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια.

Απομακρύνουμε από την φωτιά και για να μην μαγειρευτεί και διαλυθεί και ανακατεύουμε προσεκτικά. Βγάζουμε τα μακαρόνια σε σουρωτήρι και ρίχνουμε στο μείγμα! Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά, διορθώνουμε αλαπίπερα και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Περισσότερες συνταγές του Γιάννη εδώ.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of