,

Mπισκοτάκια κανέλας γεμιστά με μαρμελάδα μήλο (νηστίσιμη συνταγή!)

Αυτά τα μπισκότα τα κάνω κάθε Σαρακοστή, είτε νηστεύω ή όχι. Η γλυκιά μυρωδιά κανέλας και  ψημένης ζάχαρης που πλημμυρίζει το σπίτι όταν τα ψήνω,  μου φτιάχνει τη διάθεση και με ανεβάζει, όσο κουρασμένη κι αν είμαι! Φτιάξτε τα και σεις, φροντίστε όμως να κάνετε μεγάλη ποσότητα ακόμα κι αν τα δοκιμάσετε για πρώτη φορά. Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια το εξής: Όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι όταν τα ξεφουρνίζω,  τα τρώνε δυο-δυο, όσο είναι ζεστά και στο τέλος μένει στο ταψί το 1/3! Παρακάτω σας δίνω τα υλικά για τρεις δόσεις 🙂

Σας φιλώ, 

MeliSoula

 

ΥΛΙΚΑ (για 3 δόσεις )

¾ φλ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο

1 φλ. κανελόζουμο* (1 φλ. νερό βρασμένο με 1 ξύλο κανέλας)

850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο)

1 κ. γ. σόδα

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. ζάχαρη

1 σφηνάκι τεντούρα ή λικέρ κανέλλας ή άλλο ποτό ή καθόλου ποτό

1 σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού

2 κ. γ. κανέλλα

2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

μαρμελάδα μήλο κανέλα Born In Greece 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Μέσα σε ένα μπρίκι, βάζουμε 1 κούπα νερό και το βράζουμε μαζί με 1 ξύλο κανέλλας για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μέχρι να βάλουμε τα άλλα υλικά στο μπωλ. Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το λικέρ, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε το κανελλόζουμο στην κούπα και αν με το βρασμό έχει χάσει από τον όγκο του, συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να γίνει 1 κούπα υγρό.

Προσθέτουμε και το ζεστό κανελόζουμο στο μπωλ και ανακατεύουμε με σύρμα.

Βάζουμε λίγο από το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε.

TIP : Αν θέλετε τα κουλουράκια σας να είναι πιο τραγανά και τριφτά, βάλτε 1 κούπα ηλιέλαιο και αφαιρέστε ¼ κούπας νερό από το κανελόζουμο.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλο το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Μην παρασυρθείτε και παραβάλετε αλεύρι, γιατί θα σκληρύνουν πολύ. Πρέπει ίσα-ίσα να μπορείτε να τα πλάσετε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. ΄.Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζοντας με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς C, σε αέρα για 15-20 λεπτά, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, ή μέχρι να πάρουν λιγάκι χρώμα. Μην τα παραψήσετε, γιατί σκληραίνουν καθώς κρυώνουν, όπως όλα τα κουλούρια και μπισκότα.

Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μήλο-κανέλα και τα κολλάμε μεταξύ τους ανά δύο.

Η μαρμελάδα μήλο κανέλα της Born in Greece, είναι μία μαρμελάδα που θα σας γοητεύσει. Αρωματικά μήλα με κανέλα, δημιουργούν έναν μαγευτικό συνδυασμό στον οποίο δε θα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Τρώγεται και σκέτη με κουτάλι.

About admin

    Leave a Reply

    Be the First to Comment!

    Notify of
    avatar