ΛΑΜΠΕΡΟ (MOB!) VELVET CAKE ME MΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

Επειδή εμείς εδώ στο pastry blog αγαπάμε τα μοβ γλυκά, θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στα γλυκά με αυτό το εντυπωσιακό χρώμα και θα ξεκινήσουμε με μια παραλλαγή του velvet cake, που αποτελεί την πιο δημοφιλή συνταγή του blog ως τώρα ( δείτε την εδώ)  Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα αφράτο velvet cake με γεμάτη υφή και το χρωματίσαμε με μύρτιλλα! Eίμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε! Ο φωτογράφος μου πάντως το “τάραξε” στις φωτογραφίες 😉

Σας φιλώ,

MeliSoula

Velvet Cake με μύρτιλα

Ingredients

  • 60 ml φυτικό λάδι
  • 285 γρ. αλεύρι για κέικ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. baking soda
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά

Για το frosting:

  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 226 γρ. κρέμα τυριού
  • 2 καψίλια βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το μοβ χρώμα:

  • 500 γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό

Instructions

Aρχικά ετοιμάζουμε τα κέικ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165° βαθμούς Κελσίου.
  • Βουτυρώνουμε τρια ταψάκια 20 εκ. και απλώνουμε από πάνω φύλλα ψησίματος. Βουτυρώνουμε και τα φύλλα ψησίματος. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αναποδογυρίζουμε το ταψί για να φύγει το έξτρα αλεύρι που δεν έχει κολλήσει στο βούτυρο.
  • Θα δώσουμε μοβ χρώμα στο κέικ μας και θα το κάνουμε με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα μύρτιλλα με την ζάχαρη και λίγο νερό και περιμένουμε μέχρι να δέσει και να γίνει ένα πηχτό μίγμα.
  • Στη συνέχεια το περνάμε από μια σίτα για να φύγει το υγρό αλλά και τα κουκούτσια. Το μίγμα που μένει το προσθέτουμε στο κέικ που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα αλεύρια, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μίξερ μετά χτυπάμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη, σε μέτρια ταχύτητα, για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και την βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αέρινο (περίπου 3 λεπτά χρειάζεται). Κατεβάζουμε το μίξερ στην χαμηλή σκάλα.
  • Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού που φτιάξαμε πριν, σιγά σιγά, εναλλάσσοντας με το μοβ μίγμα. Με μια σπάτουλα, ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ, όσο χτυπάμε στο μίξερ για να έχουμε ένα ομοιόμορφο σε χρώμα μίγμα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα λίγο ακόμα.
    ΤIP: Αν θέλουμε πιο έντονο μοβ χρώμα, ενισχύουμε προσθέτοντας μερικές 2-3 σταγόνες κόκκινης και μπλε μπογιάς ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μοβ χρώμα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια πηχτή σαντιγί. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την σαντιγί με το υπόλοιπο μίγμα (για να καταλάβετε τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε σκεφτείτε ότι «διπλώνετε» με τη σπάτουλα τη σαντιγί στο μίγμα, απαλά και ήρεμα).
  • Στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Για να καταλάβετε αν έχει ψηθεί το κέικ, τσιμπίστε το με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο.

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και φτιάχνουμε την επικάλυψη με κρέμα τυριού:

  • Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε επίσης, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε ξανά μέχρι να αφρατέψει. Προσέχουμε να μην το υπερχτυπήσουμε γιατί το μίγμα θα χάσει τη δομή του και θα κάτσει.
  • Παγώνουμε για 5 λεπτά το μίγμα στο ψυγείο  (μπορούμε να το έχουμε έτοιμο και από το προηγούμενο βράδυ).

Στη συνέχεια κάνουμε τη σύνθεση:

  • Σε μια βάση για κέικ βάζουμε πρώτα το πρώτο ψημένο κέικ και απλώνουμε από πάνω μια παχιά στρώση κρέμας τυριού.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο κέικ και κάνουμε το ίδιο. Σκεπάζουμε με το τρίτο κέικ που έχουμε ψήσει και απλώνουμε από πάνω με μια σπάτουλα μια πολύ λεπτή στρώση κρέμας τυριού. Το ίδιο κάνουμε σε όλες τις πλευρές. Η λεπτή αυτή στρώση θα μας δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλο το κέικ.
  • Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 15 λεπτά, έτσι ώστε να δέσει το κέικ με την κρέμα τυριού. Και μετά είμαστε έτοιμοι να το διακοσμήσουμε με ό,τι θέλουμε!
    Καλή επιτυχία!

Notes

ΤΙP: Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 3 μέρες. Αν θέλετε να το βάλετε στο ψυγείο ( επειδή είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη, για παράδειγμα) βεβαιωθείτε ότι το έχετε σκεπάσει καλά, για να μην πάρει υγρασία.
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Cakes,
Keyword: Cake, Cakes – Cupcakes – Muffins, Velvet Cake, Μύρτιλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close