Macaron: Η νέα λέξη της μόδας για γάμους και βαφτίσια

Το μακαρόν που συνηθίζεται πολύ τελευταία ως γλυκό για γάμους και βαφτίσια, μπορεί να είναι η τελευταία τάση στη ζαχαροπλαστική αλλά είναι ένα από τα πιο δύσκολα γλυκά που υπάρχουν. Όχι γιατί έχει δυσκολία στην εκτέλεση αλλά γιατί η μαρέγκα είναι ζόρικη και στο ψήσιμο χρειάζεται μεγάλη δεξιοτεχνία. Αν φάτε νόστιμο και αφράτο μακαρόν, εμπιστευτείτε αυτόν που σας το έφτιαξε για οποιαδήποτε άλλο γλυκό τραβάει η όρεξη σας 🙂 

Το όνομα

Το όνομα macaron  βγήκε από το ιταλικό maccherone και το βενετσιάνικο macarone, που σημαίνουν «καλό ζυμάρι». Από την ίδια ρίζα βγαίνει και η λέξη μακαρόνι!

Μην μπερδεύεστε όμως! Υπάρχει και το macaroon που είναι ένα αμερικάνικης καταγωγής μπισκοτάκι με καρύδα, το οποίο συχνά είναι καλυμμένο με σοκολάτα.

Η εμφάνιση

Τα πρώτα macarone τα έφτιαχναν στη Βενετία οι Γάλλοι μοναχοί και έμοιαζαν με τα σημερινά μπισκοτάκια amaretto. Ήταν δηλαδή απλά στρογγυλά κουλουράκια, με μια ραγισμένη κορυφή. Συνήθως οι ζαχαροπλάστες βάζουν όλοι τους την φαντασία στα μακαρόν και πειραματίζονται με το χρώμα τους, την γεύση τους, την γέμιση κ.ο.κ.

Η γεύση

Το παριζιάνικο μακαρόν, αυτό δηλαδή που είναι της μόδας σήμερα σε όλο τον κόσμο,   φτιάχνεται με μαρέγκες αμυγδάλου και γεννήθηκε στην αρχή του 20ου αιώνα όταν γνωστός ζαχαροπλάστης του Παρισιού είχε την έμπνευση να ενώσει δυο μαρέγκες αμυγδάλου με μια γκανάζ με κρέμα και σοκολάτα. Τα μακαρόν της ΜeliSoula μοιάζουν με παριζιάνικα αλλά είναι από την…Πτολεμαΐδα! Και τώρα που είναι εποχή για γάμους και βαφτίσεις παράγονται κατά εκατοντάδες 🙂 Δείτε τα παρακάτω!

 

About admin

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of