Κρασί και σοκολάτα: Ένας γευστικός συνδυασμός που θα σας ξαφνιάσει!

Ταιριάζει το κρασί με την σοκολάτα; Κάποιοι λένε ότι δεν γίνεται αλλά αν επιλέξουμε το κατάλληλο κρασί για την κατάλληλη σοκολάτα το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό! Παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για αρχάριους και οδηγίες για το πώς θα συνοδεύσετε την λευκή σοκολάτα τη σοκολάτα γάλακτος και την μαύρη σοκολάτα με το σωστό κρασί!

krasi-sokolata-syndyasmos-2

 

 

Κρασιά που ταιριάζουν με λευκή σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα είναι πιο βουτυράτη στη γεύση και συνοδεύεται άψογα με γλυκά κρασιά Sherry καθώς και ένα γλυκό αφρώδες Μoscato D’Asti. Mια ακόμα επιλογή για να ταιριάξετε κρασί με λευκή σοκολάτα είναι να δημιουργήσετε αντίθεση. Μπορεί να είναι πιο ριψοκίνδυνη επιλογή αλλά ένας συνδυασμός που θα πετύχει θα σας αποζημιώσει! Για παράδειγμα ένα φρουτώδες Zinfandel, με γεμάτο σώμα και υψηλό αλκοόλ θα ταιριάξει άψογα με το λιπαρό, κρεμώδες σώμα της λευκή σοκολάτας και θα έχει ένα πολύ νόστιμο και ασυνήθιστο αποτέλεσμα. Οι τανίνες αυτού του κρασιού θα μαλακώσουν λόγω της λιπαρότητας της σοκολάτας και θα αναδείξουν τα ώριμα φρούτα του οίνου.

Κρασιά που ταιριάζουν με σοκολάτα γάλακτος

Η σοκολάτα γάλακτος, σε μια μους σοκολάτας ή σε ένα σοκολατένιο τζιζκέικ για παράδειγμα θα ταίριαζαν άψογα με ένα ώριμο, κόκκινο Pinot Noir με λιγότερο σώμα και πιο διακριτικές τανίνες ή ένα Merlot με μέτριο σώμα. Το Riesling, το Muscat και διάφορα άλλα επιδόρπια κρασιά ταιριάζουν επίσης ωραία με την σοκολάτα γάλακτος. Μια demi-sec σαμπάνια θα μπορούσε να είναι επίσης να είναι ένας καλός συνδυασμός. Αν δεν θέλετε να ριψοκινδυνεύσετε το γευστικό αποτέλεσμα προτιμήστε μια κλασσική, ασφαλή επιλογή: ένα Port με νότες σοκολάτας, φρουτώδες άρωμα και πλούσια υφή.

Κρασιά που ταιριάζουν με μαύρη σοκολάτα

Είτε πρόκειται για κουβερτούρα ή για μαύρη σοκολάτα ο κανόνας είναι ένας: όσο περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο έχει η σοκολάτα, τόσο πιο πλούσιο κρασί χρειάζεται, με δυνατά αρώματα και έντονη γεύση. Τα Zinfandels και άλλα τέτοια κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ταιριάζουν καλά. Επίσης, το γεμάτο σώμα ενός Cabernet Sauvignon η ενό Shiraz που συχνά βγάζει τόνους από ώριμα κόκκινα φρούτα και έχει διακριτές τανίνες είναι ιδανικός συνδυασμός. Το Pinot Noir και το Merlot μπορούν να «συγκρουστούν» επάξια με μια σοκολάτα περιεκτικότητας σε κακάο, από 55% και άνω.

 

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμαστείτε! Έρχεται η σοκολάτα που δεν λιώνει!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of