,

Η Ειρήνη Καραμητρούση γιορτάζει μαζί μας τη γιορτή της μητέρας

…και μας φτιάχνει μαζί με τον γιο της Ορφέα, υγιεινό μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών συνοδευμένο με τσιπς γλυκοπατάτας!

Πόσο όμορφο και δύσκολο πράγμα να είσαι μια νέα μητέρα και επιχειρηματίας και νοικοκυρά; Η Ειρήνη Καραμητρούση φαίνεται πως τα καταφέρνει εξαιρετικά! Γι’αυτό και μας έφτιαξε τσιπς γλυκοπατάτας & μπιφτέκι λαχανικών, ένα υγεινό πιάτο που ετοιμάζει συχνά για το παιδί της, το μικρό Ορφέα!

Υλικά:

 

Για τα τσιπς γλυκοπατάτας:

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • ½ κουτ. σούπας πιπέρι

Για τα μπιφτέκια λαχανικών:

  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 5 μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (ή χαλούμι)

Εκτέλεση:

Για τα τσιπς γλυκοπατάτας:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και έχουμε κόψει τις άκρες από τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια λαχανικών:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0.5 εκ) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)

Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)

Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί

Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.

Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.

Ψήνουμε στους 200° C στον αέρα για 20 λεπτά.

Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.

Εμείς αντί για τριμμένο τυρί βάλαμε λίγο χαλούμι κομμένο σε φέτες οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε

Extra υγιεινά Tips για τους μικρούς μας φίλους:

Αντικαταστήστε τα μακαρόνια που αγαπάει, φτιάχνοντας πένες από κινόα (τις βρίσκετε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα)

Ομοίως και με το ρύζι! Χρησιμοποιήστε πλιγούρι, κεχρί, κινόα, φαγόπυρο ή και όλα αυτά μαζί!

Αν δεν του αρέσουν οι φακές,προσθέστε μια μικρή ποσότητα σε κάποια σούπα (όπως τα γιουβαρλάκια), καθώς εκεί λιώνουν και δε θα τις καταλάβει!

Μη ξεχνάτε τη σαλάτα ακόμα και με κάποιο λαχανικό ή ακόμα και σε μπιφτέκι λαχανικό! Ο σκοπός είναι να εξοικειωθεί με την εικόνα!

 

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of