,

Συνταγή για γουβαρλάκια από τον Γιάννη Λογδανίδη

Μετά από τις ιδιαίτερες σούπες του Ιερεμία Αμβροσιάδη, Το Σπιτικό της Πτολεμαΐδας και ο Γιάννης Λογδανίδης με την σύζυγό του Εύα μας φτιάχνουν παραδοσιακές σούπες ξεκινώντας από τα γιουβαρλάκια, που θυμίζουν γεύσεις των γιαγιάδων μας…

Υλικά για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ κιμά
  • 250 γρ ρύζι τύπου καρολίνα
  • ελαιόλαδο
  • 4 αυγά

  • μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο λεμόνι
Τα υλικά μας για τα γιουβαρλάκια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά καρέ.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, τα 150γρ ρύζι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο,το σκόρδο πολτοποιημένο, 1 αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά τουλάχιστον.

 

 

 

 

Έπειτα πλάθουμε το μίγμα μας σε μπαλάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει μαζί με το βούτυρο. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το καρότο ψιλοκομμένο, με λίγο κρεμμύδι για 4-5 λεπτά και έπειτα τα περνάμε από το μπλέντερ γίνει ένας λείος πουρές.Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μπαλάκια του κιμά, το  υπόλοιπο ρύζι και τον πουρέ καρότου. Βράζουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και σβήνουμε την φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους από τα 3 αυγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό από το λεμόνι μέχρι να αφρατέψει, έπειτα παίρνουμε λίγο-λίγο από τον ζωμό της σούπας και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο μας συνεχίζοντας να το χτυπάμε και με προσοχή να μην «κόψει» και το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.

 

About admin

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Σου 'πα θα φάμε Σούπα! από το melisoula.gr Recent comment authors

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] είσαι παραδοσιακός τύπος ξέρω πως θα προτιμήσεις τα γιουβαρλάκια, στην θέση σου όμως θα δοκίμαζα τη σούπα με […]