Ο Γιάννης Λογδανίδης και Το Σπιτικό του

Ο Γιάννης Λογδανίδης είναι ο άνθρωπος πίσω από Το Σπιτικό της Πτολεμαΐδας! Σύζυγος και πατέρας, βάζει και την οικογένεια στην κουζίνα, καθώς πιστεύει πως η μαγειρική είναι οικογενειακή υπόθεση, μας το απέδειξαν άλλωστε καθώς μας ετοίμαζαν πεντανόστιμα γιουβαρλάκια. Πάμε να δούμε όσα συζητήσαμε, λίγο πριν μας μαγειρέψει!

 

Διατηρώντας το δικό σας εστιατόριο και με βάση την εμπειρία σας, θα λέγατε πως οι Έλληνες τρώμε σωστά;

Πιστεύω πως οι Έλληνες είμαστε ευλογημένος λαός στο θέμα του φαγητού, καθώς έχουμε όλες τις πρώτες ύλες αυτούσιες και όχι καταψυγμένες ή επεξεργασμένες. Έτσι είμαστε επιλεκτικοί στο φαγητό και ξέρουμε να επιλέγουμε το σωστό!

Θυμάστε το πρώτο πιάτο που έχετε ετοιμάσει;

Το πρώτο μου επαγγελματικό πιάτο που ετοίμασα ήταν αρνάκι φρικασέ, ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, με πολύ άγχος φυσικά.

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη σούπα και ποιο είναι το δικό σας μυστικό για την τέλεια σούπα!

Η αγαπημένη μου σούπα είναι μια παραδοσιακή Ουγγρική το Γκούλας. Η επιτυχία για μια σούπα είναι φυσικά σωστά υλικά, σωστή σειρά υλικών, χαμηλός βρασμός και όσο και αν σας φανεί παράξενο καθαρό νερό (από άλατα), και φυσικά πολύ μεράκι.

Θα σας δώσω 5 υλικά και θέλω να μου πείτε τι σημαίνουν για εσάς:

Σοκολάτα: Παιδικές αναμνήσεις και φυσικά τα παιδιά μου

Καφές: Το απολαυστικό ξεκίνημα μια μέρας

Κρέας: Απόλαυση μαγειρέματος

Αλεύρι: Αρτοσκευάσματα και η μυρωδιά μιας χωριάτικης πίτας

Κολοκύθα: Λαχταριστή χειμωνιάτικη κολοκυθόσουπα

Τι θα λέγατε πως πρέπει να διαθέτει κάποιος για να γίνει σεφ; Έχετε εσείς κάποιον ως πρότυπο;

Για να γίνει κανείς σεφ χρειάζεται αγάπη για την δουλειά του, αφοσίωση σε αυτό που κάνει και τεραστία υπομονή. Το πρότυπο μου είναι ένας καταξιωμένος σεφ και «πατέρας» μου στην μαγειρική ο κ. Χαρίλαος Θεοδωρέλης.

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of