,

Γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και μαραθόριζα

Ξεκινώντας το αφιέρωμα μας σε σαρακοστιανές συνταγές, ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης έστρωσε το τραπέζι και μας έδωσε τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και φινόκιο ή αλλιώς μαραθόριζα!

Υλικά:

  • ½  φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500γρ γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
  • 1 ντομάτα τριμμένη

  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση dijon)
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Το φινόκιο, ή ελληνιστί μαραθόριζα, έχει ουζάτο άρωμα και ταιριάζει άψογα με τις γαρίδες μας.

Σοτάρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε σταδιακά το κρεμμυδάκι και το φινόκιο ενώ τις γυρνάμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με ούζο.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και την μουστάρδα. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τον μαϊντανό (δεν τον βάζουμε νωρίτερα γιατί θα μαραθεί).

Δείτε όλη τη συνταγή βήμα – βήμα:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of