fileto-kotopoulo

Φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα-μουστάρδα με κουλί πιπεριάς Φλωρίνης και σπανάκι από τον Βαλάντη Λαμπριανίδη

Επειδή στο melisoula.gr, αγαπάμε το φαγητό, δε θα μπορούσε να αφήσουμε κάποιον καλεσμένος μας χωρίς συνταγή .Έτσι, ο Βαλάντης Λαμπριανίδης, ιδρυτής της Valenio, έφτιαξε για εμάς ένα πεντανόστιμο πιάτο, αφού δοκιμάσαμε το χειροποίητο καφέ του!

Φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα-μουστάρδα με κουλί πιπεριάς Φλωρίνης και σπανάκι

Υλικά:

 

  • 1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 50γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδας
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος, χωρίς την πέτσα
  • 1 μικρό πακέτο σπανάκι
  • 2 κύβους βούτυρο 
 

 για το κουλί:       

  • 1/2 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  •  αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο C βαθμούς Κελσίου.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα τυριά με τη μουστάρδα. Χαράζετε μια μακρόστενη τρύπα στο πλάι του κάθε στήθους και γεμίζετε με το μείγμα μουστάρδας/τυριών.

Αλατοπιπερώνουμε το κάθε φιλέτο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.

Όσο περιμένουμε, βάζουμε όλα τα υλικά του κουλί σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα, δουλεύουμε το σπανάκι 1 λεπτό ίσα ίσα να μαραθεί σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε στα πιάτα βάζοντας στη βάση το κουλί και απλώνοντας με κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι βάζουμε πάνω το κοτόπουλο και πάνω του το σπανάκι.

About admin

    Leave a Reply

    Be the First to Comment!

    Notify of
    avatar