, ,

Espresso pancakes από την Εμμανουέλα Κόκκαλη

Μία γλυκιά δημιουργία της Εμμανουέλας Κόκκαλη.

Υλικά

(για περίπου 10 pancakes)

  • 300γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φακελάκια stevia (ή 2 κουτ. Σούπας ζάχαρη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 200γρ. Φρέσκο γάλα

  • 1 δόση εσπρέσσο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
  • Τρούφα ή flakes σοκολάτας
  • Παγωτό ή γιαούρτι για το σερβίρισμα ή απλά μέλι και νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη στέβια και το αλάτι. Ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αβγό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ενσωματώνουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας και μετά το εσπρέσο. Θα έχουμε ένα παχύ μείγμα.

Ρίχνουμε γάλα σιγά­ σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε έναν χυλό, σαν ζύμη κέικ. Αφήνουμε το μείγμα για 15′ να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το μείγμα στο κέντρο του.

Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά να ψηθεί τελείως.

Απλώνουμε σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε ζεστά κατά προτίμηση.

Είναι όμως πολύ αφράτα και τρώγονται και μετά από αρκετές ώρες.

Plus: Διαβάστε τη συνέντευξη της Εμμανουέλας Κόκκαλη στο melisoula.gr 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of