,

Eλαφριά σαλάτα με ανθότυρο και χειροποίητο πέστο (από τον σεφ Θοδωρή Καρίνο)

Έχουμε φιλοξενήσει πολλούς chef κατά καιρούς στο melisoula.gr!
Aυτή την φορά φιλοξενούμε τον Θοδωρή Καρίνο, για μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα με ανθότυρο και χειροποίητο πέστο!

Υλικά:

80 γρ. ανθότυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (Σαντορίνης κατά προτίμηση)

1/2 φλ. τριμμένη ντομάτα

1/10 φλ. αγγούρι ξεφλουδισμένο και χωρίς σπόρια

80 γρ. τοματίνια

1/2 σκ. σκόρδο

1/2 κ.σ. κουκουνάρι

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 κ.σ. γραβιέρα

Φύτρες για γαρνιτούρα (προαιρετικά) 

elafria-salata-me-anthotyro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε και το αγγούρι και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα pesto. Χτυπάμε στο μπλέντερ βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, τριμμένη γραβιέρα και ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Βάζουμε πρώτα στο πιάτο τα κομμένα τοματίνια και το ανθότυρο. Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και pesto. Γαρνίρουμε με τις φύτρες. Και συνοδεύουμε με τριμμένη ντομάτα και μια φέτα ψωμί (κατά προτίμηση χαρουπόψωμο)

Extra tip: Προσθέτουμε κι ένα παγάκι στο χτύπημα για να διατηρήσουμε πιο ζωντανό το χρώμα!


Ο Θοδωρής Καρίνος ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ως σεφ το 1994 και έκανε την πρακτική του στο φημισμένο Noma της Δανίας (2* Michellin). Στη συνέχεια  ακολούθησε μια σημαντική πορεία σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας (Pentelikon, Cotronas Bay, Pil Poul, Les Lazaristes, Nafplia Palac, Costa Navarino). Το 2007 κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον 5ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας. Aυτή την περίοδο εργάζεται ως executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Domotel Kastri Hotel» στη Νέα Ερυθραία.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of