,

Νηστίσιμα Cupcakes με καρότο και μήλο!

Υλικά:

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γλ baking powder
  • ½ κ.γλ  αλάτι
  • 1 κ.γλ  σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 120 γρ μελι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml. αραβοσιτέλαιο
  • 210 γρ. τριμμένο καρότο
  • 1 φλυτζ. τριμμένο μήλο
  • 60 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 80 γρ. σταφίδες

cupcakes
Για το γλάσσο:

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα μέλι με τη ζάχαρη και το λάδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη κανέλα και συνεχίζουμε (με πιο χαμηλή ταχύτητα) το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το καρότο, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη άχνη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε  το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό για να γίνει σαν ρευστή κρέμα.

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!

Φωτογραφίες: Ζάχος Χασιώτης

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of