, ,

Croque madame από τη Δήμητρα Δημητρίου

Η Δήμητρα Δημητρίου, editor in chief στη νεοφερμένη και αγαπημένη agathiara, εκτός από τα κείμενα, αγαπάει και το brunch! Γι’αυτό και μας μαγείρεψε αγαπημένο croque madame!

Υλικά:

Για την μπεσαμέλ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1,5 κ.γ. μουστάρδα
  • 450 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για τα τοστ

  • 10 αυγά ποσέ ή τηγανιτά
  • 10 φέτες σπιτικό ψωμί του τοστ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 6 φέτες γκούντα
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • θυμάρι
  • πιπέρι 

[/twocol_one_last]

Εκτέλεση:

Για την μπεσαμέλ:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε τρεις δόσεις αναμειγνύοντας πολύ καλά μετά από κάθε δόση.

Βάζουμε πιπέρι και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη μόλις βγουν οι πρώτες φουσκάλες, οπότε τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τα croque madame:

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, που θα χρησιμοποιήσουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αφού λιώσει, βάζουμε 2 φέτες ψωμί τοστ και γυρίζουμε από την άλλη μεριά μόλις πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.

Απλώνουμε τις τηγανισμένες φέτες μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Έπειτα, αλείφουμε κάθε φέτα με μια 1 κ.σ. μπεσαμέλ, μια φέτα τυρί σε 5 φέτες και στις υπόλοιπες 5 φέτες βάζουμε από μια φέτα ζαμπόν. Προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ενώνουμε τις φέτες του τυριού με του ζαμπόν. Ως εδώ έχουμε πετύχει το croque monsieur, που για να γίνει madame χρειάζεται από πάνω από 2 αυγά ποσέ ή τηγανητά!

Έτοιμα!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of