,

Σούπα από ψητή πατάτα

Όπως είπαμε και χθες, ο Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στις σούπεςγι’αυτό και ξεκινάμε με μια σούπα από ψητή πατάτα!

Υλικά:

3 μεγάλες πατάτες

40gr βούτυρο 

1 κρεμμύδι

μια κόρα παρμεζάνας

1.5 lt ζωμό

γιαούρτι ή sour cream

2 φρέσκα κρεμυδάκια

1 πακέτο bacon

Πιπέρι

8 φέτες Cheddar κομμένο σε στικς

Εκτέλεση:

Ψήστε τις πατάτες στους 180 βαθμούς μέσα σε αλουμινόχαρτο και στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, κόψτε τις σε 4 κομμάτια κι αφήστε τις να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε για 10 λεπτά -ή μέχρι να μαλακώσει τελείως- το βούτυρο με το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι το λευκό μέρος.  

Κόψτε τις πατάτες, προσθέστε στην κατσαρόλα κι αφήστε τα στη φωτιά για 5 λεπτά.

Τρίψτε την κόρα παρμεζάνας. Προσθέστε όλο τον ζωμό μαζί με την κόρα, αφήνοντας ένα ποτήρι. Χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα.

Προσθέστε το μείγμα στο μπλέντερ, αφαιρώντας την κόρα παρμεζάνας, μέχρι να σφίξει ή πολτοποιήστε το στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ, αν έχετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας σας κι ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο είναι το μείγμα, κόψτε το με το ζωμό που περίσσεψε.

Προσθέστε το cheddar και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Εν τω μεταξύ πιάνουμε το μπέικον:

Κόψτε το μπέικον και δουλέψτε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τακτικά μέχρι να γίνει τραγανό και αφαιρέστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε γαρνίροντας με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι ή με sour cream, το μπέικον, το κρεμμυδάκι και την τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Δείτε όλη τη συνταγή step by step:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of