Το cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα είναι μια συνταγή που μου έδωσε πριν καιρό ο κύριος Τάκης, φανατικός αναγνώστης του melisoula.gr και χομπίστας ζαχαροπλάστης.
Έρωτας με την πρώτη ματιά, σας λέω!
Χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά προετοιμασία και μια ωρίτσα ψήσιμο σε μέτριο φούρνο.
Cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα
Ingredients
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σε πούδρα
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από ½ λεμόνι ή πορτοκάλι ακέρωτο
- 3 αυγά
- 50 γρ. κονιάκ
- 2 μέτρια μήλα
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- Κανέλα για πασπάλισμα
Instructions
- Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.Ρίχνουμε και το κονιάκ, ανακατεύοντας πάντα. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.Το απόλυτο χειμωνιάτικο Cake αμυγδάλου είναι έτοιμο!
Notes
Αν όμως σου άνοιξε η όρεξη για ένα κέικ ακόμα, σου έχω απίθανη συνταγή για κέικ μελιού, νόστιμο και θρεπτικό!
ΕΔΩ μπορείς να δεις ολόκληρη την συνταγή. #Enjoy and follow Meli Soula Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός. Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
ΕΔΩ μπορείς να δεις ολόκληρη την συνταγή. #Enjoy and follow Meli Soula Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός. Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr