,

Το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό: Cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα

Το cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα είναι μια συνταγή που μου έδωσε πριν καιρό ο κύριος Τάκης, φανατικός αναγνώστης του melisoula.gr και χομπίστας ζαχαροπλάστης.

xeimoniatiko-cake-me-mila-kai-amigdala (1)

0

Έρωτας με την πρώτη ματιά, σας λέω!

Χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά προετοιμασία και μια ωρίτσα ψήσιμο σε μέτριο φούρνο.

Σας φιλώ,
ΜeliSoula


Υλικά

• 250 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σε πουδρα

• 250 γρ. ζάχαρη άχνη

• ξύσμα 1/2 λεμονιού ή πορτοκαλιού (ακέρωτου)

• 3 αυγά

• 50 γρ. κονιάκ

• 2 μέτρια μήλα

• καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

• κανέλα για πασπάλισμα

Κεικ αμυγδάλου με κονιάκ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε και το κονιάκ, ανακατεύοντας πάντα. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Το απόλυτο χειμωνιάτικο Cake αμυγδάλου είναι έτοιμο.!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of