zymarika-me-anthotyro
,

Ζυμαρικά µε καλοκαιρινά λαχανικά και ανθότυρο από την agathiara

Κλείνουμε τον Ιούνιο, με μια… φιλική συμμετοχή από τη founder του agathiara.gr, Βίκυ Βασιλακοπούλου!
Μαγειρέψαμε μαζί της σε ένα υπέροχο loft με θέα όλη τη Θεσσαλονίκη*, ένα εύκολο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγητό: τριβελάκι με καλοκαιρινά λαχανικά και ανθότυρο!

Υλικά:

trivelakia-aristotelous

1 πακέτο τριβελάκι
(ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκεία σας)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

2 ξερά κρεµµύδια ψιλοκοµµένα

3-4 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα

4-5 μικρά κολοκυθάκια

2-3 µελιτζάνες φλάσκες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κιλό ντομάτες χοντροκοµµένες

500γρ. ανθότυρο

µισό µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο

αλάτι

ζάχαρη

πιπέρι

φρέσκια ρίγανη 

Η Βίκυ είναι ένα νέο και φρέσκο κορίτσι! Τους τελευταίους μήνες μαζί με μια ομάδα νέων και δραστήριων δημιούργησαν την Αγαθιάρα με σήμα το εμβληματικό φλαμίνγκο, που πλέον κάνει θραύση παντού! Εγώ και η Βίκη, μαζί με τη νικήτρια και φίλη της Αγγελική, δημιουργήσαμε ένα πολύ εύκολο, πολύχρωμο και κυρίως νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο! Η απόλαυση, βέβαια, έγινε με θέα τον Θερμαϊκό και την πόλη και όχι στην… κουζίνα! Διαβάστε την εκτέλεση κι απολαύστε μαζί μας!

Εκτέλεση:

Τα κορίτσια είχα όλη την όρεξη και το μεράκι για να βοηθήσουν να ετοιμάσουμε μαζί τη συνταγή! Στην αρχή το βράσιμο των μακαρονιών, το χρονόμετρο, ώστε να αποκτήσουν την καλύτερη γεύση… Λίγο μετά, το ομοιόμορφο κόψιμο των λαχανικών, το σωστό σωτάριμα! Και στη συνέχεια, το σερβίρισμα παρέα με καλό λευκό κρασί… Απολαύστε!

Βράζετε το τριβελάκι σε µια κατσαρόλα µε αλατισμένο νερό. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά ανάλογα και τις οδηγίες, προσέχοντας να μην μας λασπώσουν.  Το σουρώνετε. ανακατεύετε µε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν

Πλένετε όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε και ένα προς ένα, τα κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος, ως εξής:

Τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
Τα κολοκυθάκια τα κόβετε χοντρά σε ροδέλες, περίπου 1 cm πάχους και έπειτα σε κύβους.
Τις μελιτζάνες επίσης σε χοντρές ροδέλες 1 cm πάχους και μετά αυτές στα 4 ή στα 6 κομμάτια 2-3 cm μήκους, ανάλογα με το μέγεθος της ροδέλας.
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα καθαρίζετε απ’ έξω, και μετά  λεπτές ροδέλες των 2-3 mm πάχους.

 

Βάζετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια (ξερά και φρέσκα), τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και την πιπεριά για 5-6 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη και µμαϊντανό και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.

Κόβετε το ανθότυρο σε μεγάλα κοµµάτια και το ανακατεύετε στη σάλτσα.

Σερβίρετε το τριβελάκι µε τη σάλτσα σε μεγάλα πιάτα και τρίβετε φρέσκο πιπέρι!

 

Φυσικά, το πιάτο αυτό δε θα μπορούσε παρά να συνοδευθεί από ένα κρύο λευκό κρασί μαζί με τον ιδιοκτήτη του υπέροχου αυτού loft!

 

*Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Πουργούρη για τη φιλοξενία!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of