,

5+1 tips για τέλεια σούπα!

Κάθε φαγητό κρύβει τα δικά του μυστικά, που όλοι μαθαίνουμε με την εμπειρία και την πράξη! Οι σούπες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις βελουτέ, που λέγονται έτσι λόγω της κρεμώδους υφής που αποκτούν αφού περαστούν στο μπλέντερ και τις διαυγείς, που προέρχονται από ζωμό λαχανικών ή κρέατος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια υγιεινή επιλογή και μπορούν να γίνουν αμέτρητοι συνδυασμοί και των δύο!

Δείτε παρακάτω τα 5+1 tips που συγκέντρωσα για εσάς!

1.  Η σούπα είναι ένα φαγητό που χρειάζεται σωστό γαρνίρισμα για να ξεχωρίσει στο τραπέζι! Προτιμήστε τριμμένο πιπέρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας, φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και τριμμένο τυρί ή φλούδα παρμεζάνας!

2.  Βασικό συστατικό για όλες τις σούπες είναι το αλάτι. Ιδανικά θα πρέπει να αλατίζουμε σταδιακά, ώστε να μη μας ξεφύγει παραπάνω ποσότητα. Αν όμως δοκιμάσετε τη σούπα καθώς βράσει και σας φανεί ότι έχει πολύ αλάτι, βάλτε μέσα για 15΄ λεπτά μια φλούδα πατάτας, η οποία θα μαζέψει την περιττή ποσότητα!

3. Το κρέας για τις σούπες πρωτεΐνης, πρέπει να είναι σωστά βρασμένο σε κρύο νερό και χαμηλή φωτιά με καλό ξάφρισμα. Έτσι, το κρέας θα μας δώσει καλό ζωμό για τη σούπα!

4. Το σωστό βράσιμο της σούπας είναι σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, ώστε να μη εξατμίζονται τα υγρά.

5. H επιτυχία της σωστής βελουτέ κρύβεται σε δύο πράγματα: στο σωστό ραβδομπλέντερ με το οποία θα τη χτυπήσουμε, ιδανικά στην πιο υψηλή ταχύτητα, και στο ακριβές λιώσιμο της σούπας, ώστε να μη μείνουν κομματάκια λαχανικών.

Μπορείς να διαβάσεις το 6ο tip μας στο http://agathiara.gr/!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of