,

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για Brunch στη Θεσσαλονίκη

Γράφει η Νικολέτα Σαββάκη

Το Brunch έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που ο χρόνος τους είναι λιγότερο περιορισμένος.

Το brunch, πλέον, αποτελεί ειδική κατηγορία στα μενού των μαγαζιών και εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο. Για αυτούς που αγαπούν το φαγητό λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα και αρκετά πριν το μεσημεριανό, αλλά και για όσους δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν για να μάθουν, αυτά είναι τα 5 καλύτερα μαγαζιά για Brunch στην πόλη.

  • Estrella

Στην καρδιά του κέντρου, το διάσημο, αρχικά, για το Μπουγατσάν μαγαζί, προσφέρει έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο για μια ξεχωριστή Κυριακή και όχι μόνο. Αρχικά, τα red velvet pancakes είναι αδιαμφισβήτητα το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δοκιμάσεις! Έπειτα, το famous μπουγατσάν, είτε με ζεστή κρέμα μπουγάτσας είτε με έξτρα δόση σοκολάτας και φρέσκα κόκκινα φρούτα και παγωτό είναι μια must- try επιλογή. Πριν το γλυκό, όμως, οι επιλογές στα αλμυρά είναι πολλές. Ένα bagel γεμιστό με γαλοπούλα και κρέμα τυριού ή αυγόφετες γεμιστές με τυρί κρέμα και μαρμελάδα είναι μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν στον κατάλογο. Ωστόσο, η εξαιρετική ομελέτα με bacon και cheddar είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του μαγαζιού.

Estrella, Παύλου Μελά 48, Θεσσαλονίκη
Facebook: https://www.facebook.com/EstrellaThessaloniki/

  • Be*

Το Κυριακάτικο και μοναδικό brunch στο Be* έχει γίνει σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, εδώ και καιρό. Μοναδικά πιάτα, με πολλούς συνδυασμούς αλμυρού και γλυκού. Τα pancakes με φυστικοβούτυρο, κόκκινα φρούτα και σάλτσα προφιτερόλ είναι το must- try του Be*. Τα pancakes, όμως, σε συνδυασμό με τα αυγά benedict και το μπέικον δημιουργούν ένα μικρό θαύμα. Εξίσου δυναμικά και τα Energy Toasts με διάφορες παραλλαγές, που ενδυναμώνουν σώμα και πνεύμα. Τέλος, ακόμα και το πιο απλό πιάτο, που περιλαμβάνει αυγά μάτια, τριμμένη φέτα, φρέσκια ντομάτα και φρυγανισμένο ψωμί, θα δώσει στην Κυριακή σου μια άλλη «γεύση».

Be*, Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη

Facebook: https://www.facebook.com/bebarandkitchen/?fref=ts

  • The Dubliner

Στα Λαδάδικα, το μπαρ- εστιατόριο The Dubliner προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, καθώς συνδυάζει το ιρλανδικό πρωινό με τα υπόλοιπα κλασσικά αλλά γεμάτα πρωτότυπες προσθήκες πιάτα. Το «Ιρλανδέζικο πρωινό» είναι το must- try του καταλόγου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιρλανδέζικα χοιρινά λουκάνικα, μπέικον, σοταρισμένα μανιτάρια, ψητή ντομάτα, τηγανητά αβγά, φασόλια, κροκέτα πατάτας και φρυγανισμένο ψωμί. Για τους πιο κλασσικούς, που θέλουν, όμως, και κάτι διαφορετικό τα αυγά scrambled με τα τριανταφυλλάκια καπνιστού σολωμού σε δύο μπρουσκέτες, με τυρί κρέμα με κόλιανδρο και λάιμ είναι μια πολύ καλή επιλογή. Εξίσου πρωτότυπα είναι και τα αυγά Benedict, που αποτελούνται από δυο ψημένα muffin ολικής άλεσης με μπέικον, αυγά ποσέ και τη δική μας βελούδινη σάλτσα Hollandaise. Όσον αφορά τις γλυκές επιλογές οι παραδοσιακές κρέπες γεμισμένες με μερέντα και αποξηραμένη μπανάνα είναι μια old time classic επιλογή.

The Dubliner, Κατούνη 16-18, Θεσσαλονίκη
Facebook: https://www.facebook.com/thedublinergreece/

  • Ergon Agora

Επί της Παύλου Μελά, το Ergon Agora ξεχωρίζει και για το brunch menu του, που αποτελείται από τρεις κατηγορίες, από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο. Από τα αλμυρά πιάτα ξεχωρίζουν αυτή των λαχανικών και το πιάτο με τα δυο αυγά ποσέ σε στραγγιστό γιαούρτι με πικάντικο βούτυρο. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το Sandwich πρωινού σε ζαπατάκι με τραγανό bacon,ομελέτα, γραβιέρα και φλουδάτες πατάτες. Στα γλυκά τώρα, οι γεμιστοί λουκουμάδες με γεμιστά Παπαδοπούλου και ρευστή σοκολάτα αλλά και τα Pancakes με βούτυρο και μέλι πορτοκαλιού είναι απλά ακαταμάχητα!

Ergon Agora, Παύλου Μελά 42, Θεσσαλονίκη
Facebook: https://www.facebook.com/ergonagorathessaloniki/

  • Canteen

Πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο στη διάσημη πλέον περιοχή της πόλης, το Canteen είναι ένα μαγαζί που έγινε γνωστό για τα pancakes του. Ωστόσο, το brunch του είναι εξίσου εντυπωσιακό, προσφέροντας πολλές επιλογές, κλασικές και μη. Αρχικά, το ζεστό ψωμί με αβοκάντο, αυγό benedict και προσούτο κότο είναι ένας συνδυασμός ανεπανάληπτος. Εξίσου δυνατά είναι και τα pancakes με μπέικον και προβολόνε. Όσον αφορά το γλυκό τα διάσημα pancakes με φράουλες, sour cream και maple syrup είναι η ιδανική επιλογή.

Canteen, Δημητρίου Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη
Facebook: https://www.facebook.com/Canteen-446128715451927/?fref=ts

 

About admin

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για Brunch στη Θεσσαλονίκη! ⋆ ViralGirl Recent comment authors

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Πηγή: melisoula.gr […]