Μπήκαμε στο “Μαγειρείο των αισθήσεων” και δείτε τι ανακαλύψαμε!

To βιβλίο “Το Μαγειρείο των Αισθήσεων” κέρδισε τον δικό μου έρωτα από την στιγμή που διάβασα τη πρώτη σελίδα. 

“Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του: μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την ιδιοσυγκρασία όποιας γυναίκας επιθυμεί και να τη συνδυάσει με το κατάλληλο μενού, έτσι ώστε να κερδίσει τον έρωτά της.”

mageirio-ton aisthiseon-parousiasi-vivliou (31)

με τον σεφ του εστιατορίου “Αισθήσεις” Μιχάλη Καλαβρινό

To βιβλίο “Το Μαγειρειό των Αισθήσεων” κέρδισε τον δικό μου έρωτα από την στιγμή που διάβασα τη πρώτη σελίδα. Έτσι, πήρα τον πατέρα μου και την φίλη μου Φοίβη και πήγαμε στη παρουσίαση βιβλίου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και φέρει την υπογραφή της συγγραφέως Δώρας Βαλκάνου, η οποία έβαλε τις λέξεις και του γαστρονόμου Παναγιώτη Κουκοβίτη, ο οποίος πρόσθεσε το παράρτημα με τις 60 συνταγές!

H εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο “Αισθήσεις” στη Πτολεμαΐδα και ήταν πολύ πρωτότυπη αφού συνοδευόταν με μενού 6 πιάτων βασισμένο στις συνταγές του βιβλίου.

mageirio-ton aisthiseon-parousiasi-vivliou (9)
Ο καλύτερος συνοδός…ο μπαμπάς μου!

Αφού τελείωσε το μαγευτικό δείπνο και γυρίσαμε σπίτι, ο μπαμπάς μου έγραψε αυτό:

mageirio-ton aisthiseon-parousiasi-vivliou (4) “Ένα βιβλίο μέσα στο οποιο η κ. Βαλκάνου παρουσίασε κάποιες πτυχές του ποιητικού οίστρου της. και τη ζωντάνιας , η οποία την διακρίνει για την ζωή και την δημιουργία .και ο κ.Κουκουβίτης άριστος συνθέτης μοναδικών οσφρήσεων και αισθήσεων, ένας εξαίρετος γνώστης της μαγειρικής τέχνης και δημιουργός εξαίσιων γεύσεων, μας μίλησε πως οδηγήθηκαν στην γραφή του ευφυέστατου και απολαυστικού πονήματος. Τo βιβλίο διαβάζεται σαν μια ρουφηξιά από την αρχή μέχρι το τέλος δίχως ουδεμία παύση. Σε γλώσσα βατή ,ευχάριστη και κατανοητή είναι ένα γλυκό “ποίημα” για την γυναίκα για τον έρωτα και για την γαστρονομία.”mageirio-ton aisthiseon-parousiasi-vivliou (2)

Μαγειρείο των αισθήσεων

Όσο για μένα; Πριν ακόμα μεγαλώσω και αποφασίσω να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική άκουγα από τις γιαγιάδες να λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ότι η μαγειρική είναι κι αυτή μια τέχνη, με τα μυστικά και τα τερτίπια της… Αναρωτιόμουν αν ισχύει μέχρι που άρχισα να ασχολούμαι με την γαστρονομία…Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια, για να βρω μέσα στις σελίδες του βιβλίου “Μαγειρείο των Αισθήσεων” συγκεντρωμένες όλες τις απαντήσεις! Επειδή όμως οι απορίες μου δεν τελειώνουν ποτέ, αποφάσισα να ρωτήσω περισσότερα και τους συγγραφείς!

Δείτε την συνέντευξη  εδώ!

Η Δώρα Βαλκάνου και ο Παναγιώτης Κουκοβίτης όχι μόνο μου απάντησαν σε κάθε απορία αλλά μου έδωσαν και δωράκι για τους αναγνώστες του melisoula.gr τρεις συνταγές από το βιβλίο!

Σάλτσα λευκής σοκολάτας –Σάλτσα μαύρης σοκολάτας

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ 

Κυδώνια πολίτικα ψητά 

*Η φωτογράφηση στη παρουσίαση του βιβλίου στο εστιατόριο “Αισθήσεις“, στη Πτολεμαΐδα έγινε από την www.youmedia.gr

Μαγειρείο των αισθήσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close