Ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια ή λεβάντα

Για να αρωματίσουμε τα γλυκά μας ή να δώσουμε μια διακριτική εσάνς βανίλιας στο τσάι μας δεν χρειάζεται να αγοράζουμε τεχνητές ουσίες, ούτε σιρόπι βανίλιας, ούτε βανιλίνη*! Υπάρχει μια πιο πρακτική και πιο οικονομική λύση. Αρωματίζουμε τη ζάχαρη, με τον τρόπο που το έκανε η γιαγιά μας και έτσι, κάθε φορά που γλυκαίνουμε τον καφέ, το τσάι ή το κεικ μας προσθέτουμε εκτός από γλυκιά γεύση και το άρωμα της επιλογής μας. Σε προηγούμενο ποστ σας δείξαμε πώς να προσθέσετε στη ζάχαρη άρωμα εσπεριδοειδών. Τώρα, σειρά έχει η ζάχαρη με άρωμα βανίλιας ή λεβάντας.  

 

* Η βανιλίνη είναι η κλασσική λευκή σκόνη στο κουτάκι με το κόκκινο πώμα, που όλοι χρησιμοποιούμε ως βανίλια. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για  φαινολική αλδεΰδη, μια χημική ουσία, που παρασκευάζεται τεχνητά στα εργοστάσια και δεν έχει καμιά σχέση με το φυτό της βανίλιας ή έστω το φυσικό εκχύλισμα βανίλιας. 

Ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια 

 

Αγοράζουμε ένα λοβό φυσικής βανίλιας. Θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς και σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ. Τον χαράσσουμε στα δυο και ξύνουμε με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό του. Η σάρκα του έχει έντονο άρωμα βανίλιας, γι΄αυτό καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε πολύ για μικρή ποσότητα ζάχαρης.

πως-αρωματιζουμε-ζαχαρη (18)

Προσθέτουμε το εσωτερικό του μέσα στη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Μπήγουμε μέσα και τα ξυλάκια βανίλιας (αυτά κι αν έχουν έντονο άρωμα!)πως-αρωματιζουμε-ζαχαρη (19)Κλείνουμε το βαζάκι μας και είμαστε έτοιμοι! πως-αρωματιζουμε-ζαχαρη (21)Όσο περισσότερο μείνει η ζάχαρη με τη βανίλια, τόσο περισσότερο άρωμα θα έχει.

πως-αρωματιζουμε-ζαχαρη (22)

 

Ζάχαρη αρωματισμένη με λεβάντα

 

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και αν θέλετε να αρωματίσετε τη ζάχαρη με άρωμα λεβάντας. Χρησιμοποιείτε αποξηραμένα μπουμπουκάκια λεβάντας, που βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά. Απλά τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και κλείνουμε σφιχτα το βαζάκι. Τα έλαια από την λεβάντα θα απορροφηθούν από τους κρυστάλλους της ζάχαρης και θα αφήσουν ένα πολύ ωραίο διακριτικό άρωμα στο βαζάκι μας. Δοκιμάστε το 🙂

πως-αρωματιζουμε-ζαχαρη (23)ι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close