,

Μπορείς να φτιάξεις το καλύτερο ελληνικό μακαρόν;

Το Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν = Le meilleure macaron grec!

Αυτός είναι ο τίτλος του διαγωνισμού, που διοργανώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Ελληνογάλλου Chef της Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann. Η Συνέντευξη Τύπου για τον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις της Yoleni’s Hellas, στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο atelier της Ντίνας Νικολάου, μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και Chef στο Evi Evane, το ελληνικό εστιατόριο, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε «Το Καλύτερο Εστιατόριο Ξένης Κουζίνας στο Παρίσι», από τον γαλλικό οδηγό γαστρονομίας, PUBLO PARIS αλλά και πολλοί γνωστοί σεφ!

Δείτε το cocktail – macaron του Σάββα Σμάλη εδώ, αλλά και ιδέες για macaron σε βαπτίσεις και γενέθλια!

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχουν στη σελίδα του διαγωνισμού Le Meilleur Macaron Grec, αλλά σε γενικές γραμμές οι όροι συμμετοχής είναι οι εξής:

– Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό είναι ανοικτές από τις 12 Ιανουαρίου έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2018.
– Μόνον οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη θα συμμετάσχουν.
– Η εγγραφή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μόνο σε μία από τις δύο πόλεις (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη).
– Οι αιτήσεις πρέπει να αποστέλλονται στην ακόλουθη διεύθυνση: macarongrec@gmail.com
– Ο διαγωνισμός 2018 θα διεξαχθεί σε 2 γύρους. Ο πρώτος εξ αυτών στην Αθήνα (Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 10.00, στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά») και στην Θεσσαλονίκη (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 13. 00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης). Ο δεύτερος γύρος, ο τελικός, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ «Goût de France», που θα διοργανωθεί στις 19 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, τόσο για τα δύο μέρη του πρώτου γύρου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και για τον δεύτερο και τελικό γύρο, θα είναι ο εμπνευστής του διαγωνισμού, Chef Jean-Marie Hoffmann.

Μέλη της κριτικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη:

– Γιώργος Αυγέρος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Sani Resort, Χαλκιδική
– Αριστοτέλης Μέγκουλας, Chef στο Pomo d’ Oro, Κέρκυρα
– Nικόλας Νικολακόπουλος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde, Αθήνα
– Δημήτρης Παμπόρης, Chef στο Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική

Μέλη της κριτικής επιτροπής στην Αθήνα:

– Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Chef στο εστιατόριο Mazi, στο Λονδίνο, και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis, Αθήνα
– Δημήτρης Χρονόπουλος, Chef Ζαχαροπλάστης – Chocolatier Consulting
– Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef, Ελλάδα
– Νικόλας Νικολακόπουλος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde στην Αθήνα
– Jean-Louis Capsalas, Chef στο Δειπνοσοφιστήριον Catering, Αθήνα

Οι 4 φιναλίστ του πρώτου γύρου (δύο από κάθε πόλη) θα διαγωνισθούν για την 1η θέση στηριζόμενοι όχι μόνον στις ψήφους της κριτικής επιτροπής, αλλά και σε αυτές των 500 προσκεκλημένων, που θα βρεθούν στην Γαλλική Πρεσβεία το βράδυ της 19ης Μαρτίου!

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής του τελικού:

Επίτιμος Πρόεδρος:

– Φίλιππος Χρονόπουλος, Chef στο εστιατόριο Palais Royal, Παρίσι

Μέλη:

– Γιώργος Αυγέρος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Sani Resort, Χαλκιδική
– Jean-Louis Capsalas, Chef στο Δειπνοσοφιστήριον Catering, Αθήνα
– Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Chef στο εστιατόριο Mazi, στο Λονδίνο, και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis, Αθήνα
– Πόπη Χρυσανθίδου, Chef Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros
– Δημήτρης Χρονόπουλος, Chef Ζαχαροπλάστης – Chocolatier Consulting
– Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef, Ελλάδα
– Αριστοτέλης Μέγκουλας, Chef στο Pomo d’Oro, Κέρκυρα
– Ντίνα Νικολάου, Chef στο Evi Evane, ελληνικό εστιατόριο, Παρίσι
– Nικόλας Νικολακόπουλος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde, Αθήνα
– Δημήτρης Παμπόρης, Chef στο Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
– Στέλιος Παρλιάρος, Chef Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy, Αθήνα
– Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος, Ιππότης Αγροτικής Αξίας, Αθήνα

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of