σύκο
,

Σύκο: Ένα γλυκό πουγκάκι με τεράστια θρεπτική αξία

Για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, το σύκο βασίλευε στην ελληνική κουζίνα από την αρχαιότητα. Ήταν -με το σταφύλι και την ελιά, ένα από τα πιο πολύτιμα φρούτα στην αρχαία Ελλάδα.

σύκο

Η συκιά με τους καρπούς της μπλέκεται σε τόσους μύθους και συμβολισμούς που δεν τους βάζει ο νους σας. Τα πολλά σποράκια και το σχήμα του το έκαναν σύμβολο της γονιμότητας στους πολιτισμούς της Μεσογείου και της Κίνας. Είναι ένα τόσο δυνατό δέντρο που οι αρχαίοι έλεγαν πως ήταν ο Τιτάνας Συκέας που μεταμορφώθηκε από τον Δία σε δέντρο αφού ήταν ο μόνος που επιβίωσε από την τρομερή Τιτανομαχία!

Γιατί, λοιπόν, να προτιμήσεις το σύκο;

σύκοΒοηθάει στη δυσκοιλιότητα

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έχει ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο

Ανακουφίζει τους δυσκοίλιους

Περιλαμβάνει πολλά ένζυμα που βοηθούν στη χώνεψη

Περιέχει αλκαλίνες που σε βοηθούν να κόψεις το κάπνισμα!

Αποτελεί την καλύτερη (φυτική) πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών.

Μπορεί στη μαγειρική να είναι λίγο δύσκολο να προσθέσεις σε μια συνταγή το φρέσκο σύκο, στη ζαχαροπλαστική όμως είναι πολύ εύκολο! Χρησιμοποιώ συχνά αυτό το φρούτο για να γλυκάνω με φυσικό τρόπο τα κέικ που φτιάχνω, τα cupcakes ακόμα και τα μπισκοτάκια μου! Η πιο αγαπημένη μου στιγμή όμως είναι όταν χρησιμοποιώ αυτό το φρούτο με την πλούσια γεύση για να φτιάξω μαρμελάδα. Είναι μια από τις ελάχιστες στιγμές στη δουλειά μου που δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη! Όταν τελειώσω με τις κατσαρόλες και τα βαζάκια και βγω από τη κουζίνα, σας ετοιμάζω και την συνταγή! Μείνετε συντονισμενοι!

About admin

    Leave a Reply

    Be the First to Comment!

    Notify of
    avatar