,

Ροζ cupcake με βάση μαρμπρέ

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Εκτός από τα μπισκότα που θα σερβίρω την Παρασκευή 27/10, ετοίμασα και ροζ cupcake με βάση μαρμπρέ.

Χιλιάδες εκδηλώσεις διαφόρων ειδών γίνονται σε όλο τον κόσμο και κάθε φορέας και επιχείρηση προσπαθεί με όσα μέσα έχει στη διάθεση του να ενημερώσει τις γυναίκες ότι μπορεί να προλάβουν τον καρκίνο του μαστού, με μια απλή ψηλάφηση. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και καλό είναι να το θυμόμαστε όλες οι γυναίκες, που τρέχουμε κάθε μέρα σαν τρελές και δεν έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας.

Ροζ cupcake με βάση μαρμπρέ

YΛΙΚΑ:

Για το κέικ μαρμπρέ

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
• 125 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 ml. νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
• 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 αυγά
• 1 βανίλια
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντε

+ Κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο 
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • + κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα σαν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα. Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο το χωρίζουμε στα δυο και ρίχνουμε στη μισή ποσότητα κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε 2-3 σταγονίτσες και ανακατεύουμε συνεχώς για να πάρει μπογιά όλο το μίγμα, Συνεχίζουμε να ρίχνουμε σταγονίτσες, μέχρι να δούμε το επιθυμητό ροζ χρώμα που θέλουμε.

roz-cupcake-1

roz-cupcake-2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μικρές όπου μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι. Στην αρχή ρίχνουμε σε κάθε φόρμα μια κουταλιά λευκό μίγμα και από πάνω μια κουταλιά ροζ. Μετά ξανά λευκό και ξανά ροζ. Προσοχή δεν γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι επάνω γιατί φουσκώνει το μείγμα. Τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω αντίσταση στη προτελευταία σκάλα του φούρνου, για 20’-25’.

Όσο ψήνονται τα cupcake φτιάχνουμε τη ζαχαρόπαστα (frosting). Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το χτυπάμε πολύ καλά μόνο τους. Χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη, όχι κανονική αλλά και αυτήν την κοσκινίζουμε μια και δυο φορές για να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Προσοχή, δεν ρίχνουμε όλη τη ζάχαρη μαζί αλλά σταδιακά, για να μην μας σβολιάσει το μίγμα. Αφότου ρίξουμε όλη τη ζάχαρη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε πάλι κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βγάζουμε τα cupcakes από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα γλασάρουμε.

About admin

    Leave a Reply

    Be the First to Comment!

    Notify of
    avatar
    wpDiscuz