, ,

Πένες αλά βότκα (συνταγή)

Οι πένες με κρέμα γάλακτος και βότκα είναι μια από τις πιο κλασσικές συνταγές ζυμαρικών. Στη στήλη, guest blogging, o  Αλέξανδρος Πεταλίδης μας μαθαίνει την πιο απλή εκδοχή αυτής της συνταγής. Βuon appetito!

Σας φιλώ,

MeliSoula  

Υλικά
500 gr πέννες
4 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
300 gr μπέικον
250 gr σάλτσα τομάτας
220 ml κρέμα γάλακτος
4 σφηνάκια βότκα
150 gr βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ετοιμάζουμε τις πέννες.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά, σοτάρουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα).

Προσθέτουμε και το μπέικον, αφού το κόψουμε σε μικρά κομματάκια να γίνει τραγανό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σάλτσα τομάτας.

Συμπληρώνουμε με το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.

Αφού πιει τα υγρά της και δέσει, την σβήνουμε με την βότκα (αφήνουμε την κατσαρόλα ανοικτή για να φύγουν οι αναθυμιάσεις του αλκοόλ).

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε.

Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Πεταλίδη στο melisoula.gr, εδώ

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of