pagoto-karpouzi
,

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό καρπούζι

Όταν έχει μείνει πολύ καρπούζι στο ψυγείο, για μέρες και δεν μου κάνει όρεξη να φάω άλλο, ξέρω ότι έχει φτάσει η ώρα για παγωτό καρπούζι! Φτιάχνεται γρήγορα, μπαίνει στη κατάψυξη και χρησιμοποιείται ως δροσιστική λύση στα καυτά απογεύματα του καλοκαιριού.

Υλικά: 

2 φλ. καρπούζι κομμένο σε κυβάκια

2 φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μέντας

1 φλ. κρέμα καρύδας

Ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.  Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπλέντερ, μαζί με λίγο παγωμένο γάλα καρύδας (ή κρέμα για πιο παχύρρευστη υφή).

ΤΙP: Συσκευασίες με γάλα/κρέμα καρύδας θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αφού την ανοίξετε, βάλτε την και αυτή στη κατάψυξη να παγώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

παγωτό-καρπούζι-χωρις-παγωτομηχανη (1)

Δοκιμάστε το μίγμα σας και αν σας φαίνεται ότι χρειάζεται προσθέστε λίγη ζάχαρη διαλυμένη σε ελάχιστο νερό και ανακατέψτε ξανά.

Όταν το μίγμα έχει μια ομοιόμορφη υφή, το απλώνουμε σε ένα σκεύος με μεγάλη επιφάνεια (γυάλινο πυρέξ ή μεταλλικό ταψάκι) και το βάζουμε στη κατάψυξη, χωρίς να το σκεπάσουμε. Μετά από μισή ώρα, το βγάζουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μίγμα και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Κάνουμε άλλες 2-3 φορές την ίδια διαδικασία, μέχρι να έχουμε την γνωστή υφή παγωτού.

Σερβίρουμε με κομματάκια καρπούζι από πάνω ή φύλλα μέντας και απολαμβάνουμε!

Extra tip: Nα ξέρετε ότι το καρπούζι ως γεύση ταιριάζει πολύ με τη μέντα αλλά και με το lime. Αν σας αρέσουν αυτά τα δυο υλικά πειραματιστείτε 😉 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of