Πανεύκολη συνταγή για δροσερό λικέρ φράουλα με τσίπουρο ή βότκα

Από την δημοτική σύμβουλο Εορδαίας, Πίστη Κρυσταλλίδου

Ξεκινάμε το κεφάλαιο σπιτικά λικέρ! Αυτά που έκρυβε η γιαγιά στο κλειδωμένο ντουλαπάκι του σερβαν, αυτά που έβγαιναν σε κάθε επίσκεψη με τον ασημένιο δίσκο και το πλεκτό πετσετάκι με την συνοδεία του φοντάν ή της νουαζέτας.

LEIKES-FRAOULA-SYNTAGI-2 (4)

Αυτά που έδειχναν πόσο επιδέξια  νοικοκυρά ήταν η οικοδέσποινα.

Αυτά που θέλουν υπομονή και μήνες αναμονής, αυτά που η εποχή μας δεν “καταδεχόταν” να σερβίρει !

Επιστρέφουμε λοιπόν στις μυρωδιές και τα χρώματα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας!

Ξεκινάμε με το λικέρ φράουλα !

Βάζουμε μουσική

Πανεύκολη συνταγή για δροσερό λικέρ φράουλα με τσίπουρο ή βότκα

Ingredients

  • 1 με 1½ kg φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 750 ml τσίπουρο/ρακί/βότκα / 3 φλ. τσ. (το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο γιατί θα επισκιάσει το άρωμα της φράουλας)
  • 750 ml νερό / 3 φλ. τσ.
  • φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα προαιρετικά

Instructions

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε όσο πιο καλά μπορούμε τις φράουλες μας . Φροντίζουμε να καθαρίζουμε επιμελώς το κομμάτι της κορυφής που είναι λευκό.
  • Κόβουμε τις φράουλες σε 4 κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι.
  • Προσθέτουμε το τσίπουρο ή τη βότκα (ή το ρακί ή το ούζο) ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το ξυλάκι της κανέλας και κλείνουμε το δοχείο.
  • Τοποθετούμε σε δροσερό μέροςπου δεν το βλέπει ο ήλιος -όχι ψυγείο- για τουλάχιστον έναν μήνα!
  • Να, εδώ θέλει υπομονή, φροντίδα και έννοια…
  • Μία φορά την εβδομάδα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το εσωτερικό ( ή απλά ανακινούμε το βάζο) * να σας πω την αλήθεια δεν το έκανα και κάθε εβδομάδα 
  • Μετά το μήνα, στραγγίζουμε το υγρό σε καθαρό  δοχείο ή μπολ. Πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες για να βγάλουν τα υγρά τους, στραγγίζουμε  προσεκτικά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως. Εγώ χρησιμοποίησα και τη ζάχαρη που είχαμε αρωματίσει με βανίλια.

Notes

TIP Νο1: Δείτε πώς να φτιάξετε και σεις ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια και να την έχετε πάντα στο ντουλάπι σας:
Ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια 
LIKER-FRAOULA-SINTAGI (9)
;Oταν διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο απόσταγμα από τις φράουλες.
LEIKES-FRAOULA-SYNTAGI-2 (3)
Το διατηρούμε στο ψυγείο ή και εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία!
TIP Νο2: Τις φράουλες στις έριξα στην τριανταφυλλιά μου, φυσικό λίπασμα!
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Drinks
Keyword: Βότκα, Λικέρ, Τσίπουρο, Φράουλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close